От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че на 11 март около 17.30 часа  на  път II-3082 при 3.450км. в землището на община Ябланица,  21-годишен при управление на лек автомобил в посока към с. Златна Панега е загубил контрол над превозното средство, навлязъл е в лентата за насрещно движение и е последвал удар в два автомобила. При сблъсъка са пострадали 58-годишен водач и 56-годишна пътничка в една от потърпевшите коли. Двамата са откарани за преглед и лечение в болница.

Всички водачи са изпробвани за алкохол, като пробите им са отрицателни, а 21-годишният водач е тестван и за наркотици, като и тази проба е с отрицателен резултат. По случая в РУ Ябланица е образувано досъдебно производтво и работата продължава.  

На 11 март около 18 часа в с. Славяни, 34-годишен мъж при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в дърво. Мъжът е транспортиран до болнично заведение, където е установено, че причина за произшествието е здравословен проблем. Пробата му за алкохол е отрицателна.

40-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 11 март около 15 часа при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и е установено, че е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

В  периода от 5 до 11 март на територията обслужвана от РУ Тетевен е проведена полицейска операция, в хода на която за установени нарушения полицейските служители са съставили 5 акта и 69 глоби с фиш по ЗДвП, 1 акт и 4 глоби с фиш по ЗБЛД и са връчили 7 ел.фиша.