Инициативата е насочена към зачитането на човешкото достойнство, недопускане на дискриминация на работното място, в училище и в обществото и подобряването на разбирането за равнопоставеността, уважение на многообразието и включването.

Инициативата стартира с проучване на нагласите на жителите на общините в област Ловеч по темата „Дискриминация и изключване“.

В рамките на организираните от Сдружение „Знание“ обучения младите хора, включени в инициативата ще научат повече за процеса на формиране на предразсъдъци и стереотипи и отражението на дискриминацията в развитието им. Представителите на бизнеса ще могат да разсъждават върху връзката между многообразие на работното място и печалба. По време на обученията с представители на институции ще обсъждаме политиките за многообразие и местно развитие, а в обучението за представители на медии – как се отразяват събития, включващи многообразието.

В практическите ателиета „СТОП! Дискриминация!“ участниците ще създават креативни послания за превенция или предотвратяване на дискриминация и неравенства, които ще достигнат до широк кръг от хора.

 

„Инициатива „Заедно за многообразие“ (Diversity Together)  се изпълнява в рамките на проект „Права и ценности“ и е финансирана от Европейския съюз и фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ).

#ProEUvaluesBG