ezikova2103151Дана Веселинова (11e), Кристина Кесерова (11e)

Образователно светлинно шоу под наслов „Нека бъде светлина“ се състоя в Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I“ по повод обявената за Година на светлината – 2015 г. В зала „Америка за България“ ученици от 11 клас направиха презентации за светлинните явления, различните източници на светлина и приложението им в бита и техниката.

Присъстващите имаха възможност да отговарят на зададените им въпроси и да назоват демонстрираните явления. Правилните отговори бяха поощрени със символични награди. Водещи на събитието бяха Йоанна Генова (11a) и Преслав Въчев (11e). Шоуто бе съпроводено с различни светлинни ефекти и подходяща музика.

Трудът и усилията, които участниците бяха положили, се приветстваха радостно от публиката. Разгънатият от презентиращите транспарант „Нека бъде светлина“ постави финала на представлението, което е посветено и на предстоящите юбилеи на Гимназията – 65 години Езикова гимназия и 135 години Американски колеж в Ловеч.

Събитието бе организирано под ръководството на преподавателите по физика и астрономия Петруша Найденова и Тонка Гергинова.