Какво ще получат децата за 5 хранения дневно за … 1,98 лв. без ДДС?

Павлин Иванов

Само една фирма е проявила желание да спечели обществена поръчка за 38 500 лв.. Това разбираме от обявената на 12.06.2020 г. обществена поръчка от Община Ловеч за „Приготвяне и доставка на готова храна /кетъринг/, във връзка с предоставяне на социалните услуги: „Дневен център за подкрепа на деца и младежи с увреждания и техните семейства“ и „Преходно жилище за деца от 15 до 18 годишна възраст“ по проект „Подкрепа за деинституционализация на децата и младежите в гр. Ловеч“.

След обявяването на поръчката е постъпила само една оферта от „Мастър Пик“ ЕАД София. По изискване на закона, с нова обява е удължен срока за оферти, но никой друг доставчик на храна не е проявил интерес.

ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА Е ПО РЕДА НА ГЛАВА ДВАДЕСЕТ И ШЕСТА ОТ ЗОП – СЪБИРАНЕ НА ОФЕРТИ С ОБЯВА, НА СТОЙНОСТ ПО ЧЛ.20, АЛ.3, Т.2 ЗОП.

Мястото за изпълнение на поръчката е територията на град Ловеч.

Подобект 1 „Дневен център за подкрепа на деца и младежи с увреждания“

гр. Ловеч, ж.к. „Здравец“, бивша сграда на детска ясла №5 „Патиланци“, 1 етаж – Дневен център за подкрепа на деца и младежи с увреждания;

Подобект 2 „Преходно жилище“

гр. Ловеч, ж.к. „Здравец“, бивша сграда на детска ясла №5 „Патиланци“, 2 етаж – Преходно жилище за деца от 15 до 18 годишна възраст.

Срок за изпълнение на поръчката:

Срокът за изпълнение на настоящата поръчка е от 01.09.2020г. до 02.09.2021г.

Цените, които са постигнати са следните:

  1. За Подобект 1 – „Дневен център за подкрепа на деца и младежи с увреждания“, стойността за доставяне на топла закуска, междинна закуска, обяд (супа, основно ястия и десерт) и следобедна закуска с включени всички разходи за транспорт, цената на един храноден е 4.14 лв. без ДДС.
  2. За Подобект 2 – „Преходно жилище“, стойността за доставяне на топла закуска, междинна закуска, обяд (супа, основно ястия и десерт), следобедна закуска и вечеря, с включени всички разходи за транспорт, цената на един храноден е 1.98 лв. без ДДС.

Дали е възможно някой да получи храна за ден, включваща:

1. топла закуска

2. междинна закуска

3.  обяд (супа, основно ястия и десерт)

4. следобедна закуска

5. вечеря

6. с включени всички разходи за транспорт

за 1.98 лв. без ДДС?