От Общински съвет Ловеч съобщиха, че в днешното заседание има две нови точки, а четири други точки са отпаднали от предвидения дневен ред.  Дванадесетото   заседание  на  Общинския  съвет се проведе в салона на Ловчанско читалище „Наука-1870“ при спазване на санитарните мерки по време на извънредното положение.

Новите точки влязоха по съкратената процедура. Съветниците с 25 гласа „За“, без нито един глас „Против“ и „Въздържал се“  дадоха съгласие пет имота временно и възмездно да се дадат чрез наем на Агенция „Пътна инфраструктура“. Тези земеделски земи – общинска собственост, са за депониране на земни маси при изпълнение на обект на техническата инфраструктура: АМ „Хемус”, участък 3 – от края на пътен възел Каленик до пресичането с път II-35, включително пътен възел „Плевен”.

Втората точка, също приета с пълно мнозинство, е мотивирано мнение по молба на гражданин за опрощаване на дължими държавни вземания, по които решение взема вицепрезидентът.

По предложение на общинския съветник Минчо Казанджиев отпаднаха точките за бюджета – отчет за 2019 и за шестмесечието на 2020 г. Поради отсъствие на Николай Недялков, началник сектор  „Пътна полиция“, отпадна приемането на отчета. Старейшините отложиха и да дадат пет дка земеделска земя за ползване за десет стопански години в село Лешница, на Народно читалище „Зорница 2010-Нено Щрегарски” гр. Ловеч, поради неяснота в собствеността.

В началото  на заседанието общинският съветник Николай Джачков почерпи с бонбони, тъй като се е родил на днешния ден.