В писмо до областния управител инж. Светослав Славчев от Районната избирателна комисия в Ловеч отправят днес благодарност за проявения от организационно-техническия екип професионализъм при подготовката на изборния процес. Вотът на 11 април бе проведен честно и прозрачно при много добра организация, което позволи на изборната администрация в 11 МИР – Ловеч, да приключи бързо в срок обработката на изборните резултати, се казва в писмото на председателя на РИК Валентина Недялкова. Тя посочва, че добрата организация се дължи и на усилената работа и отлична координация с областната администрация.

Подготовката и провеждането на изборите за народни представители на 11 юли в област Ловеч протече съгласувано между всички институции и без констатирани проблеми, коментира инж. Славчев. От своя страна той също благодари на РИК и на останалите ведомства, пряко ангажирани с вота – „Информационно обслужване“ и МВР, за добрата координация при обезпечаването на изборния процес и за това, че ограничиха максимално пропуски и недобри практики от предишни избори.

Областният управител изтъкна още, че организационно-техническите мероприятия по обезпечаване на изборния процес от страна на областната администрация са извършени по график и в срок, без никакви проблеми. Осъществявано е ежедневно организационно-техническо обезпечаване на работата на РИК.

Всички изборни книжа са приети от областната администрация и предадени на общините в срок. Изготвени са допълнителни плакати за разясняване начина на гласуване с машина и са разпространени сред жителите на населените места. Проведено е и пробно демонстрационно гласуване.

За изборния ден е изготвен план за действие от страна на администрацията с определени дежурни служители и техните задължения и подготвени дезинфекционни материали съгласно здравния протокол. Членовете на СИК са допускани в изборната нощ след получен номер и в рамките до половин час са обработвани протоколите им. Към 2.00 ч. сутринта е даден последният номер на СИК, а след 3.30 ч. вече не е имало комисии в сградата на областната администрация. РИК – Ловеч, е сред първите комисии, предали материалите в ЦИК.