37-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като в обитаван от него имот в Априлци, в хода на проведена специализирана операция полицаи от РУ Троян са открили незаконно притежавано огнестрелно оръжие – пушка. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 14 юли в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и за срок до 24 часа е задържан 50-годишен мъж. В обитаван от лицето имот в с. Хлевене, полицейските служители са открили и иззели пушка преработена на 22 калибър, пушка с дървен приклад без надписи и обозначения, преработен газов пистолет и множество различни по вид и калибър патрони, без за тях да има надлежно разрешение, което се изисква по силата на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Полицаи от РУ Луковит работят по установяване на местонахождението на 5 мъже, на възраст от 21 до 54 години, трима от които са и криминално проявени, по подозрение в съпричастност към извършено счупване на прозорците на частен дом в Луковит и задно панорамно стъкло на лек автомобил, принадлежащи на едно и също лице. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ Луковит.