Преподавателите от ПЕГ „Екзарх Йосиф I” – гр. Ловеч, Павлина Зарчева и Галина Цанкова участваха в Интензивен курс по методика на преподаването на испански като чужд език, организиран от International House в Барселона, Испания.

Двуседмичният курс в престижното учебно заведение е част от проект „Решение”, финансиран по КД1 на програма Erasmus+.

Обучението беше свързано с усъвършенстване на всички езикови умения (слушане, четене, писане и говорене), както и подобряване на нивото на испански език във всички области на езиковитепознания; усъвършенстване на граматиката в контекст, разширяване на речниковия запас по ежедневни теми и подобряване на произношението.

В обучението участваха преподаватели от Полша, Словакия, САЩ, както и начинаещи учители от Испания, Италия, Мексико.

Една от целите на мобилността е придобиване на професионален опит в международна обучителна среда, но същевременно и обогатяване на познанията в междукултурна среда. Създадените контакти с преподавателите от другите страни са предпоставка да бъдещи взаимоотношения между училищата.

 

2 коментара

  1. Милите те, толкова години и не можа да го научат този език.

    1. Драга Ani Marinova, напоследък Вашият профил бие на очи със злобните си и най-вече неподготвени по темата коментари, затова си позволявам да запитам : 1. Вие самата колко чужди езика владеете (за българския не питам, защото и там прозират липси)?; 2. Правите ли разлика между “чуждоезиково обучение” и “методика на преподаването на чужд език”?

Comments are closed.