На втора среща в жилищния комплекс “Младост” в Ловеч бяха дошли много повече хора, за да чуят какви намерения, идеи и предложения за промени в управлението на общината през следващия мандат има кандидатът за кмет Радина Банкова. “Дошло е време да се ангажираме с проблемите, които са се натрупвали толкова време при липсата на контакти и взаимоотношения между управляващите в общината и гражданите в Ловеч и останалите населени места, обърна се към присъстващите Радина Банкова.

Гражданското общество трябва най – сетне да осъзнае как самото то може да заеме съзнателно своето място в местното самоуправление. Не бива да се примиряваме, а да започнем веднага промените, защото безкрайно много сме се забавили.

Какво ще оставим на децата си?

Какво представлява сега градът ни, колко изостанали и забравени са хората по селата!

Как да се върнат младите хора да живеят и работят тук, когато всичко е унищожено, разрушено. Аз искам дъщеря ми да се върне в Ловеч след като завърши висшето си образование, за да работи тук, но какво ще намери след пет години?

Не може неподготвени хора да управляват общината, това трябва да спре, длъжни сме да направим всичко, за да тръгнат нещата в друга посока, категорична е Радина Банкова. – Общинските дейности трябва да се преструктурират, в общинската администрация да работят знаещи и можещи хора, независимо от партийната им принадлежност. Кметът и заместниците му също трябва да забравят от коя политическа партия са и да работят за всички граждани, не за една малка група от хора, които се ръководят единствено от личните си интереси”, допълни още Радина Банкова.

По време на срещата – разговор стана дума за изготвения преди години проект за цялостна реконструкция на жилищния комплекс, по който сегашното общинско управление нищо не е предприело, няма помещение за различни събирания на гражданите, от ремонт се нуждае водопроводната мрежа, наложително е да се въведе ефективна организация и контрол на сметосъбирането и сметоизвозването, от обновяване се нуждаят зелените площи в около блоковите пространства. Хората от комплекса изразиха съгласието си с кандидата за кмет, че без млади хора Ловеч и общината са обречени на затихване и настояха новото ръководство в общината да направи всичко възможно за възраждане на икономиката, за да се осигури първо работа на младите хора, а след това и всички останали условия, за да останат да живеят тук.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“

 

 

1 коментар

Comments are closed.