knigiletnica1212151Светлана Стоянова

Приключи коледната кампания, организирана по инициатива на ученическия парламент на СОУ ”Бачо Киро”, гр. Летница, за събиране на детска и художествена литература за новооткритата училищна библиотека на българското едноименно училище в гр. Мадрид, Испания. Акцията съвпадна с обявената от министерството на образованието – „Седмица на четенето” и се проведе под наслов „Дари частица от България”. В двете начинания се включиха, както ученици от І-ХІІ клас, така и НЧ „Развитие” с. Горско Сливово и НЧ „ Цветан П. Петров – Велко” с. Крушуна. Общо събраните печатни издания са над 340 от различни автори и тематика. Най-многобройните са тези с детски приказки и книги от именити български класици.

Целта на ученическия парламент бе да провокира учениците от СОУ „Бачо Киро”, гр.Летница не само да усетят коледния дух на настъпващите празници и с дарената книга, но и да споделят любимо свое четиво, което е оставило незабравими моменти с съзнанието им. В този дух през изтеклата седмица се проведоха и различни инициативи подкрепящи тази дейност по наслов: „Прочети книга, намери последователи”!

Дарението ще бъде изпратено с пълен списък на дарителите и годишният коледен календар на училището с пожелания за бъдещи съвместни инициативи с децата от далечна Испания!