От Областна дирекция на полицията в Ловеч, съобщават, че са установени преките извършители на побоя в Тетевен, станал на 16 март около 05.00 часа пред дискотека в града. След интензивна работа под ръководството на прокуратурата в града и проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Тетевен, за срок до 24 часа бяха задържани общо 9 човека за установяване на съпричастността им към побоя нанесен над 32-годишен мъж, като в хода на работата са установени преките извършители.

Това са четирима жители на с. Глогово – трима от тях на 19 години и 17-годишен. На четиримата са повдигнати обвинения от РП-Ловеч ТО-Тетевен и са им наложени мерки за неотклонение.

Работата по установяване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

Също през вчерашният ден е задържан 30-годишен, за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 19 март около 22 часа при управление на мотопед по бул. «България» в града е спрян за проверка и е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.6 промила.

По случая в РУ Ловеч е образувано бързо производство и работата продължава.

От полицията съобщават и за проведени полицейски операции в област Ловеч проведени на 19 март.

Троян – на 19 март на територията на община Троян е проведена специализирана операция, в хода на която са проверени 92 лица, 80 МПС, съставени са 2 акта по ЗБЛД и 1 акт и 26 глоби с фиш по ЗДвП.  В хода на предприетите действия са отработени 3 сигнала за притежание на наркотични вещества. Служители на РУ Троян са извършили проверка в частен дом в града и при последвалия личен обиск на 17-годишен младеж, който обитава имота, в джоб на дрехата му са открили две топчета суха зелена тревиста маса с общо тегло 1.5 грама.

След направен полеви наркотест веществото е реагирало на канабис. На друг адрес в града, обитаван от 17-годишен, полицаите са открили суха зелена тревста маса, с общо тегло с опаковката 250 грама, която след тестване е реагирала на канабис. В хода на операцията, на улица в града е извършена проверка и на 22-годишен мъж, като от джоб на връхната му дреха е иззета суха тревиста маса – канабис, с тегло 2 грама.

По случаите в РУ Троян са образувани 3 досъдебни производства по чл.354а ал.3 от НК и тримата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работа продължават служителите на РУ Троян.

Ловеч – полицейските служители са провели специализрирана операция за противодействие на престъпността в малките населени места. Обходили са 10 населени места, проверили са 28 МПС и 36 лица, 4 заложни къщи, 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали и 2 автоморги, като за установени нарушения са съставили 1 акт и 12 глоби с фиш по ЗДвП.

Угърчин –в хода на предпритите действия полицейските служители са извършили проверка на 97 лица и 73 МПС и са съставили 3 акта и 2 глоби с фиш по ЗДвП и 1 акт по ЗБЛД.