DSC_0138Павлин Иванов

В поредни избори РИК Ловеч е една от първите в страната, която обработи на 100% протоколите от изборните секции. Според окончателните резултати, ГЕРБ буквално прегази БСП. 30.96% от избирателите дадоха своя вот за ГЕРБ, докато за БСП само 19.18%.

Трети очаквано са ДПС с 14.13%.

Голямата изненада е ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ – НФСБ И ВМРО, които са четвърти с 7.10%. Веднага след тях с 6.34% са Реформаторският блок.

Хората на Бареков са пети с 5.91%, изпреварвайки с малко АТАКА, която има 5.46%.

Коалиция АБВ – (Алтернатива за българско възраждане) на Георги Първанов е последната политическа сила с шансове да влезе в Парламента, но резултатът й в област Ловеч не предполага вкарването на депутат.

Добър старт получиха две нови формации – Движение 21 на Татяна Дончева с 1.216% и Република БГ с 1.20%.

Всички други участници в предсрочните парламентарни избори имат по-нисък от 1% в 11 МИР Ловеч.

Най-слабо представяне от всички участници имат КП ДЕСНИТЕ с едва 0.123%, което е доста близо до абсолютната нула. Малко по-достойно са се представили ПП НОВОТО ВРЕМЕ с резултат 0.127%, БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ – НД с 0.148%, СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ с 0.162% и ОБЩЕСТВО ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ с 0.194%.

14 коментара

  1. Сеира тепърва предстои – Големия Мъж ще трябва да се поклони на Доган.Евентуално правителство,ако изобщо се стигне до такова, ще се гласува с гласовете на турците/ независимо от яростното отричане,че не са в коалиция,нито в съглашение / Турците видите ли,ще го подрепят по съвест!!! И от национална отговорност !!! Податки за това има от преди изборите – приказките на Екзактния за 300 дни толерантност,обиколките на Тиквоний по курбани и сюнети, молитвените вечери ифтар при Плевнелиев.Малкото, които виждахме и пишехме за това,ще се окажем прави.Не че това ни радва.

    1. Поклонът и надупването на практика са едно и също, разликата е в гледната точка и позиционирането на партньора.

  2. g-n Peevski, glasuvahte li?

  3. Някой знае ли, защо толкова словоохотливите кандидати за депутати преди изборите днес мълчат като пребити педали или като Кончита Вурст в турска баня?

    Къде са днес тези ю-наци и под формата на автоинтервю да си самоотговорят какво мислят за изборните си резултати?

    Къде е онова политическо недоразумение Продавача на дини от Юруш да ни обясни как така ДПС след 25 години ще има депутат от Област Ловеч? Къде е този смешник и в коя миша дупка се е заврял? Да не е отпрашил пак за Турция, както когато майка му го номинира за кандидат депутат и някой друг му подписа документите вместо него?

    Може и да са прегракнали. То такъв рев беше… и за какво – за ЕДНОТО НИЩО!!!

    Ю-на-ци, ю-на-ци….

  4. Победителите ми изглеждат доста тъжни. Ние помним какви ги говореха и с каква кошница тръгнаха ПРЕДИ изборите.
    Да искаш 121 депутата, а да получиш по-малко от 90 не е голям повод за радост и празнуване.

    Да споделя и своите наблюдения от изборния ден – в училището гласуваха предимно интелигентни хора, с голям процент млади, под 40 години, а в “моята” секция и доста студенти. Дори нарочно поисках да ни ги пращат още от входа. Резултатите – ами съответните като за типа хора, които видях. Първи Реформаторски блок, втори ГЕРБ, трети – с под 10% от гласовете, БСП със Стефчо Данаилов начело.
    В списъците имаше много македонци с двойно гражданство (около 10% от вписаните), които не гласуват, защото просто не живеят в България и не ги интересуват нашите избори. Все още никой не се е сетил да ги “купува”.

    Не зная дали в Ловеч е имало ЕМГ, но успях да убедя почти 50% от гласуващите при мен да се пробват. Лесно и бързо, удобно и спестява изключително много време след приключване на изборния ден.

  5. Резултатите от тези смешни и жалки избори потвърдиха тезата ми, че тази държава и този народ са в тотален разпад и умопомрачаващ антагонизъм.

    8 партии в парламента и всяка една от тях е в абсолютно не съвместителство с останалите в политически план /ако може изобщо да става дума за политика в класическия смисъл/. Единственото нещо което ги обединява е докопването до управленския ресурс за да могат да крадат. Да крадат докато се осерат от крадене. После – “мъдрият народ” бързо забравя и пак ги овластява. Овластява ги, брои процентите и се радва на победителите. Само преди година и половина Герб бяха изхвърлени с камъни от управлението на България. Днес те отново са победители. Даже – всички партии са победители. “Мъдър” е нашият народ.

    Същото е днес в цялото ни общество. 8 млн българи – всеки срещу всеки! След 25 години днес ние нямаме нито една обединителна фигура, организация или КАУЗА!!! А това е присъда. Тежка присъда на един САМОубил се народ. Самоубил се от собствената си простотия, алчност и жажда за пирови победи. Нищо, че е “победител за един ден”.

    Когато си млатиш палеца с голям чук и случайно не се уцелиш – знаете ли каква радост е?

  6. @Според окончателните резултати, ГЕРБ буквално прегази БСП. 30.96% от избирателите дадоха своя вот за ГЕРБ, докато за БСП само 19.18%.@

    Странна интерпретация на резултатите в Ловеч?!

    Като вземем предвид резултатите в национален мащаб, БСП направо се представя отлично в Ловеч!
    При малките няма разлика, но в битката ГЕРП-БСП, определено Герб губи тука!

    За 94% от протоколите:
    ГЕРБ – 32,61%
    БСП – Лява България – 15,25%
    ДПС – 14,91%
    Реформаторският блок – 8,91%.
    Патриотичен фронт – 7.29%
    “България без цензура” – 5.65%
    “Атака” – 4.56%
    АБВ – 4.18%.

  7. “Дорис Фиала, ръководителка на делегацията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), която следи гласуването у нас, призова Европа да бойкотира изборите в България.
    Фиала е направила изказването си пред швейцарския вестник „Тагес Анцайгер”. Заглавието на информацията е „Системата в България е скандално непрозрачна”. Там тя окачествява българските политици като „дискредитирани и замесени в корупционни практики””

    Ах, ама Герб само как прегази БСП и останалите партийни котила… тц, тц… ох!

    Ю-на-ци, Ю-на-ци….

  8. Ако прецизираме резултата спрямо всички потетенциални избиратели /с правото да гласуват или да не гласуват/, би се получило следното:

    1. Не гласували, защото са против цялата партийна мафия – 50 %

    2. Герб – 15 %

    3. БСП – 9,5 %

    4. ДПС – 7 %

    5. ПФ – 3,5 %

    6. РБ – 3,2 %

    7, ББЦ – 3 %

    8. Юруш – 2,9 %

    Та, кой кого бил победил, че нещо не ми е много ясно?

    Или правите класацията само по отношение разпределението на гласовете дадени за различните представители на партийно-политическата Мафия?

    Така може – големи победители са. Да им е честито!

    Бъл-га-ри – Ю-на-ци!

  9. На предишните избори ДПС нямаше ли само 7 % в Ловеч? Ако сега са 14, е много интересно. Честито на негласувалите!

  10. Ако Бареков са пети, то РБ, които са веднага след четвъртите, на кое място са?

    1. debelaka, не слагайте каруцата след коня!

    2. ППетров, а къде трябва да е каруцата?

    3. В ряката….

Comments are closed.