Вечната история на италианския писател Карло Колоди „Приключенията на Пинокио”, която вече повече от столетие радва децата по целия свят, оживява на сцената на Драматичен театър-Ловеч.

Най-новото детско представление, с режисьор Дарко Ковачовски, ще има своята премиера на 9 май от 12 ч. в Ловешкия театър.

В актьорския състав публиката ще види Анa-Мария Пламенова, Боряна Бабанова, Гьорги Трайков, Тодор Лазаров и Илиян Василев.

„Имало едно време едно парче дърво. То не било някакво специално дърво, а обикновена голяма цепеница, каквито през зимата слагат в печките и камините, за да затоплят стаите…”

Това е началото на историята за малкото дървено човече Пинокио, на която писателят Карло Колоди вдъхва живот и вече повече от столетие радва децата по целия свят.

И ето как започва всичко…

Един ден дърводелецът Джепето попада на необикновено парче говорещо дърво, от което издялва кукла и кръщава с името Пинокио. Щастливо от това, че вече прилича на истинско момче, малкото дървено човече бърза да изскочи от ръцете на татко си и да опознае света. Но не може без туптящо сърце в гърдите, както го овещава Джепето.

За да се сдобие наистина с такова, Пинокио трябва да тръгне на училище. Нетърпеливостта му обаче изиграва лоша шега и той успява бързо да се забърка в редица неприятноси.

По пътя среща нови „приятели” – Лисанина и Котичели, които заради своята алчност излагат дървеното човече на голяма опасност, в лицето на Сеньор Балдини. За щастие, на помощ на Пинокио се притича щурецът Моцарело – верен другар, живеещ в килера на Джепето от сто години, готов да му подаде ръка и да го върне към правия път – този на училището.

Как завършват приключенията на малкия Пинокио ще видят зрителите на 9 май от 12 ч. в Ловешкия театър.

Драматургичният текст е дело на Надя Василева – Ковачовска и Дарко Ковачовски.

Сценография и костюми: Надя Василева – Ковачовска

Музикална среда: Дарко Ковачовски

Илюстрация: Николай Иванов

Плакат: Драгомир Димчев

Билетите са в продажба на касата на театъра.

Съвсем скоро ще бъде обявена и следваща дата за всички, които няма да успеят да присъстват на премиерата на „Приключенията на Пинокио”.