От 2 април до 25 май, 2020 година Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Ловеч и Център за работа с доброволци към РБ „Проф. Беню Цонев“, Ловеч организираха за деца, ученици, родители и учители  творчески конкурс “Приказки по телефона” по повод 100 години от рождението на вълшебния разказвач Джани Родари. Желаещите да се включат имаха възможност да открият познати и непознати вълшебни светове и вълнуващи пътешествия в света на книгите, да открият  нови приказни герои и да представят своите артистични заложби.

Получени бяха  над 30  творби, разпределени в различните категории: “Рисунки, колажи, моделиране”; 7 видеоклипа в категория: “Четене на произведение от Джани Родари”; седем написани приказки в категория: “Приказки с неочакван край” и една снимка с облекло на любим герой. Участие взеха като екип учениците от втори клас  СУ “Васил Левски”, гр. Априлци и първокласниците от СУ “Тодор Кирков”, гр. Ловеч. Най-активни бяха малчуганите от гр. Априлци.

Жури в състав: Албена Романова – ресурсен учител, Таня Иванова – ресурсен учител, Мая Кандева – ресурсен учител, Нора Дончева – ресурсен учител, Иваничка Станева – ресурсен учител, Албена Йончева – координатор на Център за работа с доброволци към РБ “Проф. Беню Цонев” гр. Ловеч и Мишел Петрова – доброволец класираха участниците, които се включиха в конкурса.

На страницата на Регионалния център и Центъра за работа с доброволци от 1-ви юни са обявени победителите и е качена  виртуална изложба.  Класираните деца, родители и учители, ще получат лично своите грамоти и награди! Организаторите благодарят на всички участници и техните родители и учители. Бъдете здрави! Продължавайте да четете, рисувате и творите!