Община Ловеч организира премиера на новия български игрален филм „Живи комини“ на 15.01.2020, сряда, от 17.30 часа в кино „Космос“ в Ловеч. Ще присъства част от творческия екип с режисьор Радослав Спасов. Заедно с него ще е и младата изпълнителка на главна роля Мария Коцева – Мума (на снимката) , която е внучка на известния актьор от Ловеч Борис Луканов.

Покана за участие е изпратена и на Жана Караиванова, изпълнителен директор на

Национален филмов център – София.

Филмът, носител на три награди от фестивала “Златна роза” 2018 , отвежда зрителя в планинско село, обитавано от столични интелектуалци. Филм за любовта, която човек оставя и след себе си, сниман в живописното село Ковачевица в Родопите.

Филмът е с участието на актьорите Ивайло Христов, Мария Коцева, Никола Додов, Валентин Ганев, Иван Савов, Бистра Кечеджиева–Кунчева, Димитър Коцев – Шошо, Борислав Чучков, Христо Бойчев, Ангелина Славова, Илиана Китанова, Рая Пеева, Николай Урумов и др.

Община Ловеч последователно работи в подкрепа на българските филмови продукции и това е събитие в тази насока. Чрез подобни премиери се издига филмовата култура на зрителите и популяризира качественото родно кино. Киносалонът в Ловеч бе наскоро основно реновиран и с финансовата подкрепа на НФЦ.

Събитието ще се проведе на 15.01.2020, сряда, от 17.30 часа в кино „Космос“ в Ловеч, вход свободен.