От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 21 април около 15.17 ч. на главен път I-4 /София-Варна/, в района на с.Малиново челно са се ударили лек автомобил Форд Фиеста, с водач 28-годишен мъж от Летница и лек автомобил Мерцедес с прикачено ремарке, управляван от 55-годишен от Варна.  При сблъсъка на място са загинали водачът на «Форд»-а и 66-годишна жена от Летница, пътувала в същия автомобил. По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 25 април около 20.30ч. в Тетевен, на кръстовището за мостово съоръжение водещо към автогарата на ул. “Христо Ботев” в града, 33- годишен при управление на лек автомобил е блъснал 81-годишна пешеходка. Пострадалата е откарана във ФСМП-Тетевен, където малко по-късно е починала. Водачът на превозното средство е тестван за алкохол и наркотици, като пробите му са отрицателни. Задържан е за срок до 24 часа в РУ Тетевен, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

През четирите празнични дни на територията на областта са регистрирани още 2 пътни инцидента, при които са пострадали 2 човека и са нанесени материални щети по превозните средства.

Образувани са 2 бързи производства в РУ Ловеч срещу водачи на моторни превозни средства, които са установени да шофират след употреба на алкохол, 1 бързо производство е започнато в РУ Угърчин и 1 досъдебно производство е образувано в РУ Троян след като водачи са установени да управляват МПС след употреба на наркотични вещества.