Кметът на Ловеч Корнелия Маринова поздрави участниците в празника на село Малиново, община Ловеч, където на 25 април отбелязват  Светлий понеделник, денят след Великден. Събитието е организирано от кметството и настоятелството на местното читалище „Събуждане – 1927 г.“ След като благодари за поканата, Корнелия Маринова каза:

„Поздравявам всички участници в програмата и жителите на Малиново в този Светъл понеделник. Защото с него започва седмицата на радостта от Възкресението. Истината е, че както и да се нарича нашият Бог – защото всеки го има в душата си, то нека той ни води към добро, да ни прави честни и трудолюбиви, да ни прави съпричастни към тревогите и радостите на всеки един. Защото животът ни е общ, както са ни общи и проблемите, а най-хубаво е да сме винаги ръка за ръка. Моделът на Малиново е уникален и устойчив и нека продължава във времето.“

Кметът Корнелия Маринова подари козунаци и писани яйца на празнуващите. Местният кмет Ибрахим Абдиев също поздрави  жителите и отбеляза радостта си да посрещне толкова много гости. След като една година събитието бе отложено заради пандемията, сега се провежда за шести път.

Празникът включваше конкурс за най-добре украсено великденско яйце, изложба на козунаци, имаше и празнично хоро.

В художествената програма участваха ТФ „Елит“ към НЧ “Зорница 2010 – Нено Щрегарски“, певиците Латинка Петрова, Роза Чакърова и Абие Караали, както и фолклорната група  на Малиново.

Само преди няколко дни кметът Корнелия Маринова участва и в мюсюлмански празник в село Малиново.