timochkiklub1811131Директорът на дирекция „Административно-правно информационно обслужване“ в община Ловеч Минко Симеонов, кметският наместник на с. Лешница Гинка Атанасова и по един представител на кварталните съвети в жилищните комплекси „Младост“ и „Здравец“ заминават за Княжевац, Сърбия. Там на 22 и 23 ноември те ще участват в заключителната конференция по проекта „Neighbour watch“, изпълняван от Тимочки клуб – Княжевац, в партньорство с ловешкото сдружение „Знание“. Проектът е финансиран от Европейската комисия, офиса на гражданското общество на Република Сърбия и община Княжевац. По него е създаден модел за граждански мониторинг в три пилотни общини в Източна Сърбия – Пирот, Кладово и Княжевац, и е подобрен капацитетът на местните неправителствени организации да работят и допринасят за по-добро местно управление.

     По проекта през април т. г. сръбски представители се запознаха на място в Ловеч с постиженията на общината в областта на мониторинга на обществените услуги и с работата на кварталните съвети.

     На финалната конференция в Княжевац ще бъдат представени резултатите от гражданския мониторинг на качеството на публичните услуги. Събитието ще се проведе в Дома на културата в Княжевац и в етноселото Сърна в Стара планина. За принципите на европейската стратегия за иновации и добро управление на местно ниво, за местните услуги, изследванията по проекта, изводите и препоръките за подобряване на услугите ще говорят кметът на града-домакин и представители на Министерството на регионалното развитие и местното самоуправление на Сърбия и на Постоянната конференция на градовете и общините.

     Разходите по посещението в Сърбия на 4-имата представители от Ловеч е за сметка на бюджета на проекта.

1 коментар

  1. Началник! Я обади кои са в кварталния съвет на Здравец, че аз не ги знам.

Comments are closed.