bfs3006161БФС

Българският футболен съюз съобщава, че след проведени заседания на Лицензионната и Правната комисия към БФС право на участие в Първа професионална лига за сезон 2016/2017 получават следните клубове:

1. ПФК “Лудогорец”

2. ПФК “Левски”

3. ПФК “Берое”

4. ПФК “Славия”

5. ПФК “Локомотив” (Пд)

6. ПФК “Черно море”

7. ПФК “Ботев” (Пд)

8. ПФК “Пирин” (Благоевград)

9. ПФК “Монтана”

10. ФК “Дунав” (Русе)

11. ФК “Локомотив” (Горна Оряховица)

12. ПФК “ЦСКА–София”

13. ФК “Верея” (Стара Загора)

14. ПФК “Нефтохимик” (Бургас)

 

Правната комисия към БФС е категорична, че промените в наименованието и седалището на дружеството от “ПФК Литекс” – Ловеч” АД на “ПФК ЦСКА – София” ЕАД са направени по установения ред в националното законодателство и вътрешните актове на БФС.

До края на седмицата предстои заседание на Лицензионната комисия към БФС, на което ще бъде разгледан съставът на Втора професионална лига и клубовете, подали документи за участие в нея.

4 коментара

  1. Докога отговорните хора наричани стопани на град ловеч ще спят, под носа им някаква частна фирма измъква историята на футбола в Ловеч. Организиран ловешки футбол съществува от 1921 г., частна фирма спонсор поела футбола от 1996 г без да прави Общо събрание на ФК затрива традициите и историята на Ловешкия футбол край Покрития мост… и ги принася в друг клуб. По тази мафиотска логика преименуваме България на Германия и ще молим ФИФА да ни припознае и да си сложим 4 звезди и историята на футболна Германия. Освен това се записваме за участие под името Германия на европейското… Да ама не…това не може да стане защото граничи с научната фантастика, но онова в България – държава на корупцията стана.
    По никакъв начин Ловешкия организиран футбол, започнал своето съществуване от 1921 г. не може да загуби оригиналната си автентична история!!! По какъвто и начин да продължи съществуването на ловешкия клуб, той пази историята си от съществуването си досега. Така през 2021 г организираният Ловешки футбол трябва да празнува своята 100 – годишнина. Пример затова са клубове като Берое и Ботев /Пд/, които да припомним използваха навремето лицензи на други клубове – Олимпик /Галата,Тетевен/ и Металик Сопот, подобна е ситуацията и с Локо /Пд/, който е с лиценза на Велбъжд /Кюстендил/. Всички теаи клубове са си запазили своята история и някой от тях празнуваха различни годишнини. Има огромна разлика от клуб, който води началото си от някоя си година и дружество, фирма която е спонсорирала даден клуб в определен период, какъвто казус сега се разиграва в Ловеч. Фирмата Литекс, която 20 години е изграждала, надграждала, носила славни успехи на футбола в града, може да вземе решение на свои акционери да премести спонсорирането си в други клубове, да вземе футболисти, които имат договори с тях, но не може по никакъв начин да открадне историята на Ловешкия футбол, която води своето начало от 1921г. Отностно бъдещето на Ловешкия футбол моралното и достойно поведение на фирмата Литекс и техния предводител бе редно да остави професионалния футбол в града. Той пое издръжката на клуба през 1996 г от Б група и го превърна в гранд за който говорят не само в България, а и навсякъде по света. Сега ако този предводител искаше да постъпи етично трябваше да свика Общо събрание на клуба и да обяви намеренията си. При всички случай той е частен акционер и има право на собствени решения, но изградените бази не могат да бъдат преместени никъде, те си остават в Ловеч. За целта Община Ловеч и Общинския съвет е необходимо да се договрят с предводителят на Литекс по въпроса с базите и какъв футбол ще се развива в Ловеч или да ревизират договора на дружество Ловеч спорт 96 / което по документи е с милионни загуби/ и така ще начертаят пътя на случвашо се оттук нататък. Какво може да се случи оттук нататък ако се намери инструмент с който Общината участник в дружество Ловеч спорт 96 с апортни вноски т.е със земята е само в ръцете на управата на града. Ловеч може да има професионален футбол, ако се действа адекватно и навременно, при положение че бъдат договорени базите за ползване от Общината, може да стартират различни преговори за бъдещи инвеститори… Всичко друго е гибелно, на частникът изградил футболната марка Литекс не му дреме за Ловеч, а Общината поне досега не показва нещо по различно и е солидарна с развитието на нещата да се случват от само себе си, но стопанин на града са настоящите деятели в Общинския съвет и кметицата и нейния екип. Пагубно ще е в историята да се лепне петното по тяхно време Ловеч остана без професионален футбол…

  2. Време е за нов ловешки клуб Осъм, който да кандидатства за Б група, при това попълване със всякакви отбори, имаме шанс директно за Б. Естествено, че историята, която си е на Ловеч си остава в Ловеч. Но кой да го основе? Общината? Защо не се действа?

  3. Тия сами се биха с 8-0!Има конкурс за нова емблема.Тенджерата за ЧорбЪтЪ е задължителна!

Comments are closed.