valentinvalkov612151Вчера Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков представи пред медиите резултата от операция, при която е разкрита рафинерия за незаконно производство на дизелово гориво и петролни продукти край град Летница.

На частен терен, собственост на лице от Летница с адресна регистрация в Левски, в сграда на бившия стопански двор в Летница, са установени 4 стоманени цистерни, в които по данни на прокуратурата има около 100 т. гориво.

В петък, по оперативни данни на ДАНС, е установена и заснета цистерна да разтоварва продукция в една от сградите на бившия стопански двор в Летница. На мястото пристигат представители на Окръжна прокуратура Ловеч, областната дирекция на полицията, митница “Свищов”.

В района на обекта заварват няколко души, които веднага се разбягали. Според окръжния прокурор Валентин Вълков, рафинерията действа не от месец-два, а от доста повече време. На месец от там е излизало между 60 и 150 тона гориво. Не е ясно какво количество е преработено до момента в нелегалната фабрика.

letnicadalavera712151Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч: “Бяха иззети проби от системите, от това, което беше намерено в цистерните, за да се назначат съответните експертизи, които ще кажат какво точно се намира в тях – готова продукция или такава, необходима за производството.

На мястото са били намерени инсталация за преработка на петролни продукти и дизелово гориво, добре оборудвани съоръжения, немалък брой цистерни, в които се съхранява, както произведеното гориво, така и продуктите, от които то се получава. До сградата имало и кладенец, който осигурявал водата за охладителната система на инсталацията. Отпадъците от производството са се изхвърляли в допотопни ями.

Валентин Вълков: “Предполагам, че сте наясно, че за да се организира едно такова производство, трябва да влизат някакви петролни продукти, които да се преработват.  Откъде идват те и как са отклонявани, с какви документи са превозвани, за да влизат тук и след това да излизат под формата на дизелово гориво, е въпрос на изясняване в бъдещите действия.

Сградата в момента е запечатана. Няма задържани.

4 коментара

  1. Сградата в момента е запечатана. Няма задържани.
    —————————————————————————–
    …И всичко приключи с националната новина ….Голяма акция за 4 стари цистерни, голямо чудо..

  2. то малко смешна работа, какви са тия полицай, дансаджии и др. специални ? имало хора , разбяга ли се да не са пилци ? що не са ги хванали нали са ги следили що камионите дето са карали не са хванали, малко афиф работа ще излезе накрая, че някой земеделец си държи горивото за тракторите пак . и пак ще се налапа някой с лев. аман от головодници. няма полиция това е или ако я има е гола вода.

Comments are closed.