police1103141За периодa от 01.01.2015г. до 30.11.2015г. на територията на ловешка област са регистрирани 832 ПТП, от които 668 с материални щети, 164 тежки с 25 убити и 218 ранени. В сравнение с 2014 г. състоянието на трите определящи фактора е следното: тежки ПТП -13, убити +3 и ранени -14.
За отчетния период на територията на областта са съставени 208 акта за шофиране след употреба на алкохол.

За времето от 7 до 13 декември 2015 год. на територията на всички страни членки на TISPOL ще се проведе полицейска операция за установяване на водачи на моторни превозни средства шофиращи след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества.

През периода на територията на ловешка област ще има засилени полицейски проверки.

Цел на операцията е осъзнаването от водачите на последствията, които биха причинили управлявайки МПС след употреба на алкохол, както и задължението на полицейските служители да санкционират и не допускат водачи на МПС употребили алкохол да участват в пътното движение.  Очакванията са, че предприетите мерки ще окажат положително въздействие за подобряване на пътната обстановка в страната.
От ръководството на TISPOL е отчетено, че една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа, включително и на България, с голям брой жертви са причинени от водачи управляващи МПС след употреба на алкохол, наркотични или  други упойващи вещества.