Почистването на коритото на Осъм от дървета и храсти в регулацията на Ловеч вече е към края на втория етап, като работниците наближават Пешеходния мост до сградата на общината. Така за две седмици е обработена доста голяма площ от моста при „Спарки Елтос“  на бул.“ Велико Търново“ до центъра на града.

Третият етап предвижда почистване до пешеходния мост в алеята „Баш бунар“  в кв. „Вароша“.

Наетата фирма трябва окончателно да завърши почистването за 180 дни

Освен изрязване се извършва и изкореняване, за да се предотврати повторното избуяване на растителността. Коритото се почиства и от наносни почви.

Дървесината се групира и извозва в склад на общината, като всичко това става при строг контрол. Придобитата дървесина ще бъде предоставена на доброволческите формирования и на служби, заети по проекти за социалните дейности.

Припомняме, че сегашната дейност става според договор от 2015 г., за който обаче нямаше осигурено финансиране. Възложените дейности сега са на стойност  450 000 лева, осигурени от капиталовите разходи от целевата субсидия, като общинското ръководство счита, че са достатъчни.

1 коментар

  1. Кипи самоотвержен труд.Режат хората.Почестват”речната гора”.Но имам едно питане “Кога ще ИЗКОРЕНЯВАТ орязаните пънове,част от които стърчат с повече от метър и половина над земята?”Ако не се изкоренят след две години ще имаме нова”речна гора”и поле за добив на дърва за ромите.Но тогава ще питаме”За какво плати общината с нашите пари от общинския бюджет?!”

Comments are closed.