В РУ Троян е образувано бързо производство срещу П.П.-24 годишен, криминално проявен от гр.Троян, който на 07 декември около 13.00 часа е управлявал лек автомобил по ул.«Ген. Карцов» под въздействие на упойващи вещества. В същия автомобил са пътували и криминално проявения М.П.-19 годишен и П.З.-28 годишен и двамата от гр.Троян. В колата, с която са се придвижвали мъжете са открити две найлонови топчета съдържащи суха зелена тревиста маса с общо тегло 2 грама, която след изследване с полеви тест реагира на канабис. Водачът и двамата пътници са задържан в РУ Троян за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Бързо производство е образувано и срещу П.И.-20 годишен от гр.Тетевен, който на 08.12.2016 г. около 01.20 ч. е управлявал МПС в с.Борима с 1,35 промила алкохол в издишания въздух. Тетевенецът е задържан за срок от 24 часа в троянското РУ.

В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство срещу Д.К.-жител на града , който е управлявал лек автомобил с 2,21 промила алкохол в издишания въздух.