От ОД МВР Ловеч съобщават, че на 04.07.2019г. около 16.50 ч. на път 401, с посока на движение към гр. Угърчин, 45-годишен водач на товарен автомобил «Пежо Боксер» поради заспиване или загуба на съзнание е загубил контрол над управляваното от него превозно средство и е самокатастрофирал в дясно от пътя, в крайпътно дърво.  Водачът е настанен за лечение в ловешката болница, с диагноза загуба на съзнание. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

Ето и останалите произшествия, за които съобщават от полицията:

На 05 юли около 13.40 часа на бул.”Мизия” до ж.п. прелез гр.Ловеч, 68-годишна жена при управление на лек автомобил «Фолксваген» е  загубила контрол над превозното средство, излязла е в дясно от пътя, блъснала е 2 пътни знака и ел. стълб с осветително тяло, след което се е  преобърнала. Жената е откарана за преглед в болница с  разкъсно-контузна рана на лява ръка и е освободена. Пробата и за алкохол е отрицателна. Съставен и е акт за нарушение на ЗДВП.

 

На 06.07.2019г. около 13.30ч. в гр.Ловеч, на кръстовището образувано между бул.”Мизия” и бул. “Освобождение” /в района на бензиностанция “Лукойл”/са се ударили “Сеат Ибиза” управляван от 28-годишна жена от гр.Велико Търново и “Пежо 307” с водач 23-годишен мъж от Ловеч.  В резултат на инцидента са пострадали две жени, които са пътували в «Сеат»-а: 27-годишна жена от гр.Лясковец е със счупена мишница, а 28-годишна от Горна Оряховицае със счупен таз. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

В РУ Троян за срок от 24 часа е задържан 34-годишен жител на града, който на 4 юли около 12.00 часа е установен да управлява лек автомобил по пътя Ловеч-Троян след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ Тетевен за срок от 24 часа е задържан 33-годишен мъж от Луковит, който на 06 юли около 01.10ч. е установен да управлява лек автомобил в Тетевен след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,19 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

19-годишен младеж от Ловеч е задържан в местното районно управление след като на 05 юли е установен да шофира лек автомобил в града след употреба на наркотични и упойващи вещества. По случая е образувано бързо производство.