В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство след като при полицейска операция в с.Български извор за проверка е спрян лек автомобил «Опел Астра» управляван от 20-годишен жител на с.Галата и е установено, че превозното средство е с регистрационни табели издадени за друг автомобил.

Полицейски операции за времето от 09 до 16 юли

РУ Луковит –  проверени са 137 лица и 98 МПС, 2 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 4 обекта с частна охрана и 2 места за обществен подслон, като за установени нарушения са съставени 17 акта и 43 глоби с фиш по ЗДВП, 5 акта по ЗБЛД, 1 акт по Наредба  №1 на община Луковит и е образувано 1 бързо производство.

РУ Угърчин – проверени са 137 лица и 103 МПС, съставени са 5 акта и 19 глоби с фиш по ЗДВП и 4 акта по ЗБЛД.

РУ Троян -проверени са лица 409 и 339 МПС, като за установени нарушения са съставени 134 акта и 101 глоби с фиш, проверени са 6 обекти с частна охрана и са образувани 6 досъдебни и 3 бързи производства.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след като на 16 юли около 14.20ч. на пътя между гр.Луковит и с.Карлуково е спрян за проверка лек автомобил «Опел Корса» управляван от 40-годишен, неправоспособен мъж от с.Карлуково, а при справка в информационните масиви на МВР е установено и че регистрационните табели на автомобила са издадени за друго превозно средство. Работата по случа продължава.

На 16.07.2018г. около 17.50ч в РУ Троян е получен сигнал от 39-годишен мъж,  че пред хранителен магазин на ул.”Хан Аспарух” в града му е нанесен побой от двама мъже.  Проведени са незабавни издирвателни мероприятия, в резултат на които полицаи от РУ Троян са установили и задържали за срок от 24 часа двама криминално проявени мъже / на 38 и и 41 години/, които са заподозрени за нападението.  По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Луковит за срок от 24 часа е задържан 39-годишен мъж от Варна, след като в хода на полицейска проверка управлявания от него автомобил е бил спрян и е установено, че не е регистриран по съответния ред, а водачът е и неправоспособен. По случая е образувано бързо производство.

Полицията в Ябланица е задържала 28-годишен мъж от Дряново, който на 16 юли около 16.45 часа на ППI-4, в района на с.Брестница е установен да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство.