Ловеч и Карлово ще разменят визити на ниво общини по повод отбелязването на 181 години от рождението на Васил Левски на 18 юли. По този повод заместник-кметът на Община Ловеч Даниел Колев ще вземе участие още на 17 юли вечерта в Празника на Карлово и провеждането на 27-мия народен събор, посветен на годишнината. Той ще връчи поздравителен адрес на кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов от името на Корнелия Маринова, кмет на Ловеч. Нашите два града- Карлово и Ловеч, имат основополагащо значение  за опазването и популяризирането на паметта за Левски, се казва в посланието.

За гражданското поклонение на 18 юли в Ловеч ще пристигне един от заместник-кметове на Карлово. Потвърдено е и участието в церемонията пред паметника на Левски в кв. „Вароша“ на зам.-министъра на регионалното развитие Валентин Йовев.

Програмата в Ловеч предвижда на 18 юли от 9.30 часа поклонение на Къкринското ханче, а от 17.30 часа – панихида за Апостола в храм „Успение богородично“.

От 18.00 часа е поклонението пред паметника на Васил Левски. От 18.30 часа е предвиден концерт-спектакъл на трупата „Танцът на вятъра“ от Стара Загора на откритата сцена на крепостта. Входът е свободен.