KorneliqMarinova1304131Увеличаване на средствата за читалищата поискаха в ловешкото село Лисец от водачът на листата на ПП ГЕРБ за народни представители Корнелия Маринова.

Тя и колегата й Цветан Георгиев, представител на община Угърчин сред кандидатите, както и членове на общинското ръководство и общински съветници от ГЕРБ в Ловеч се срещнаха с хората в местния читалищен салон. 

Маринова поздрави жителите на Лисец, представи Цветан Георгиев и останалите от листата. Тя говори за постиженията на ГЕРБ в предишния мандат и акцентира върху акцентите в програмата на партията за следващите 4 години.  

Кметът Пламен Върбановски, който присъства на предизборното събрание, постави въпроси за бъдещите намерения в социалната сфера, както и за възможностите за увеличаване на доходите на населението, в т.ч. на пенсиите.

„Ние живяхме в държава, където животът бе на кредит и този кредит плащаме и дъцета ни също ще плащат. Не можем да си позволим да задължаваме бъдещите поколения още. Трябва да харчим толкова, колкото произвеждаме. А можем да произвеждаме повече, ако усвояваме повече европейски средства, само това е начин да вкараме свежи пари в държавата си”, обясни Маринова. Тя подчерта, че вторият мандат на ГЕРБ, ако спечели доверието на хората, ще е насочен именно към социалната сфера и разкриването на работни места, следователно и осигуряване на доходи за хората.

„Вторият мандат ще бъде за Северна България. Досега акцентът на държавата винаги е бил на юг от Стара планина, сега вече дойде време да се инвестира тук, да се строи тук, за да превърнем и нашия регион в това, което днес е южната част на страната ни”, подчерта още Маринова.

PREVIEW_Billboards_elementsХората поздравиха ГЕРБ за инвестициите в духовната сфера, в културата, като изразиха очакванията си, че при бъдещо управление ще продължат в тази посока и ще отпуснат и повече средства за читалищата. В ловешкото село жителите поставиха въпроса и за законови промени относно стопанисване на язовирите

„Не може в държавата ни за всичко да е виновен Бойко Борисов – защо не е потърсена сметка на кредитните милионери и средствата, които са изнесени извън страната преди управлението на ПП ГЕРБ”, попита Христо Личев, жител на Лисец.

„На 12 май задължително трябва да се гласува. На нас ни трябва стабилно правителство и час по-скоро да излезем от политическата кризата, правителство, което да продължи изграждането на България. Така че – хора, гласувайте на 12 май и гласувайте с номер 15 в бюлетината”, призова хората и Цветан Георгиев. 

Младите образовани хора в страната не могат да намерят реализация тук, нужно е повече внимание към интелекта и ума на България и повече средства за иновации, коментира пенсионер от Абланица. Илия Цонев пък подчерта, че досегашните управления на община Ловеч са виновни за съсипване на икономиката на града. Поскоро местни проблеми поставиха и жителите на Горно Павликени. Те се жалваха на Корнелия Маринова, която в момента е председател на общинския съвет в община Ловеч, че са им необходими средства за ремонт на покрива, както и за тавана и част от читалищния салон, поискаха ремонт на пътя до близкото село Казачево, както и спешно да се направи нужното за овладяване на свлачището между двете махали в селото. За пореден път бе поставен и въпросът с недостига на съдовете за смет.

Каква ще е съдбата на рушащите се сгради, собственост на БДЖ и ще се потърси ли отговорност от виновните за енергийните проблеми в страната, питаха пък жителите на Казачево.

По време на обиколката на водачът на листата на ПП ГЕРБ в община Ловеч никъде хората не попитаха за това кой кого подслушвал и защо. Това не е наша тема, ние искаме да се гради страната, че тук съвсем сме забравени – и от местната власт, и от правителствата, които бяха на власт преди ГЕРБ. ГЕРБ е единствената партия, която погледна към Северна България, казваха хората от ловешките села.

Публикация по договор – ПП ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

8 коментара

  1. Обещано от ГЕРБ за 1-ви юни!!

    Мили старци и казачевски деца,
    Нанков преди изборите ОБЕЩА
    да отвори моста ДНЕС, но досега
    чакате, уви, напразно с пръст в уста –
    затуй НЕ ВЯРВАЙТЕ, ДЕЦА,
    НА ДЕПУТАТСКИТЕ СЛОВА!
    С грешните, изхарчени за тях, пари
    можехме НОВ МОСТ да построим, нали?! 🙁

    http://www.youtube.com/watch?v=em_MFvIxDRY

  2. * почтени знаещи и можещи

  3. Е, и? Дори да е така, а това не е вярно, тези, които са нонстоп в града да не са просперирали в науката? Тъпо е да кориш професор, че не живее в Ловеч. Ако е в Ловеч, не може да напредне в науката, ако е напред с науката, значи не живее в Ловеч, а в академичен център.
    Качеството на живот зависи от държавната политика, а умна държавна политика се прави от честни и почвени знаещи и можещи хора, а не от ловчалии, габровци или марсианци. Прави се от всички българи заедно.

  4. … by the way, човек би могъл и на друго място край Ловеч да се разходи, но за съжаление или пътят до там e разбит, или мостовете към него са барикадирани – като в Казачево например.
    Преди няколко дни на предизборна среща с кандидат-депутати от ГЕРБ “в ефир” по GSM( !!) Н. Нанков тържествено обеща в края на м. май мостът към селото най-сетне да бъде отворен …А дано, ама…, както казват казачевчани. Аз обаче съм по-лирично настроена:
    Мобилните гости
    с притворен хабер
    ни пращат под моста
    за зелен хайвер. 😉

  5. … да, но идва в Ловеч само на разходка…

  6. Амо щом най-важни са интелектът и умът, то ето и моят избор – бюлетина номер 27 и професор доктор на философските науки Калин Янакиев. Преподавател, учен, силно вярващ християнин.

  7. Обещано !
    Решиха ни по джиесема
    с казачевския мост проблема –
    на него можел и шарани
    след месец стар рибар да хване… 🙂

    П.П. Честит празник на труда, уважаеми г-н Нанков и г-н Хитов!

    http://www.youtube.com/watch?v=mv7vPtF253w

  8. Добре е да има повече средства за образованието. Това обаче автоматично няма да доведе до по-добро образование. Нужна е промяна в мениджмънта на училищата, в самите учители, в учебните програми. По-скоро трябва радикална промяна.

Comments are closed.