riklovech12051310Поздравявам ръководството на Областна администрация Ловеч и целия екип за проявения професионализъм и прецизността при подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 12 май. Това се казва в изпратено писмо от Валентина Недялкова, председател на РИК Ловеч, до областния управител Ваня Събчева.

Посредством изборите за народни представители ние избираме най-достойните, най-добрите сред нас, които ще работят в защита интереса на страната ни и ще определят насоките за развитие в следващите години. С отговорността си към този важен процес и безупречната работа вие допринесохте за отстояване принципите на демокрацията и укрепване доверието на обществото в институциите, пише още в писмото на РИК.

Положителни отзиви Областен управител вече получи за техническата организация по приемането на протоколите от секционните избирателни комисии в изборната нощ от представители на комисиите, от наблюдаващи изборния процес, от медии за прозрачната работа на институцията по време на изборите.

Доброто впечатление от работата ни като организация на изборния процес е резултат от създадената от целия технически екип стройна организация, която гарантира спокойствие, коректност, достоверност на случващото се. Затова и изборният ден, и особено нощта, преминаха делово, като добре смазан механизъм работиха РИК, техническият екип на Областна администрация, органите на реда, специалистите от «Информационно обслужване». Именно доброто им взаимодествие доведе до това изборната нощ да приключи без излишно напрежение и сериозни нарушения в 4.30 ч., когато бе приет и последният протокол от секционна избирателна комисия, коментира областният управител Ваня Събчева, която благодари на целия екип на Областна администрация Ловеч за отличната работа по произвеждането на изборите за народни представители на 12 май.