Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати на 20 август 2019 г. специални поздравления до новоизбрания кмет на град Берат, Албания – Ервин Демо.

„От мое име и от името на ръководството на Община Ловеч Ви поздравявам за успешните избори и встъпването Ви в длъжност – кмет на Берат. Имате нелеката задача да бъдете опората, гласа и промяната за жителите на града, като силно вярвам, че изборът на хората ще бъде оправдан“, се казва в поздравлението.

Кметът Корнелия Маринова припомня, че Ловеч и Берат са побратимени от 10 години. Сигурна съм, че това дългогодишно сътрудничество в областта на икономиката, търговията и културата ще продължи и занапред, допълва тя.

Кметът на Ловеч отправя и покана към своя колега да гостува за Деня на Съединението на България – 6 септември, или за Деня на Независимостта на България – 22 септември.

От своя страна Ервин Демо в специално писмо уверява, че Община Берат да бъде силно ангажирана в съвместните инициативи между двата града, с цел подготовка на успешни проекти, които да са в полза на нашите общности.

Ервин Демо е роден в Берат през 1982 г. Има магистърска диплома от Великобритания и докторантура от университета в Болоня, Италия.

Ервин Демо има дълга кариера във висшите учебни заведения на Албания. От 2004 г. е редовен преподавател в катедрата по мениджмънт на Икономическия факултет на Университета в Тирана. След това заема различни ръководни позиции в университета в Тирана, като през 2012-2016 г. е вицепрезидент. Ректор е на университета в Тирана. През 2017 г. е назначен за заместник-министър в Министерството на образованието спорт и младежта, като заема поста до края на 2018 г.