На 20 август 2019 г. от 10.00 часа в Заседателната зала на Община Ловеч се проведоха консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени, за определяне състав на Общинска избирателна комисия Ловеч за произвеждане на избори за кметове и общински съветници на 27.10.2019 година

На консултациите се явиха представители на всички партии и коалиции, до които кметът на общината беше отправил покана – ПП ГЕРБ, КОАЛИЦИЯ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, КОАЛИЦИЯ „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ-НФСБ, АТАКА И ВМРО“, ПП ДПС, ПП ВОЛЯ, КОАЛИЦИЯ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ“.

Общинската избирателна комисия ще се състои от 13 члена – председател, двама заместник-председатели, секретар и девет члена.

На консултациите беше постигнато съгласие, предложението на кмета на общината ще бъде изпратено до 24.08.2019 г. до Централната избирателна комисия за назначаване на ОИК Ловеч.