На 25 декември около 05.20 часа в с. Александрово, 30-годишен при управление на лек автомобил в посока към с. Крушуна е загубил контрол над превозното средство и се е ударил в паркиран лек автомобил. Това съобщават от ОД на МВР Ловеч.

В резултат на сблъсъка, водачът и 28-годишен пътник в същото превозно средство са леко пострадали. 30-годишният е тестван за употреба на алкохол, като техническото средство е отчело 1.67 промила в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство и водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч.
През празничините почивни дни на територията на областта са регистрирани още 4 пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали 5 човека и са нанесени материални щети по превозните средства.

На 23 декември около 10 часа в РУ Троян е получен сигнал от 27-годишен жител на града, че ползвания от него автомобил, който е бил паркиран пред дома му в махала «Дудевска» е отнет. Автомобилът е бил оставен отключен и с поставени ключове на таблото. Проведени се незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които превозното средство е открито изоставено в отбивка на пътя Троян-с.Белиш.  По случая е образувано досъдебно производство и има заподозряно за деянието лице. Работа продължават служителите на РУ Троян.

На 27 декември след получен в РУ Тетевен сигнал и проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, 18-годишна е установена като извършител на кражба на акумулаторна батерия и зарядно за акумулатор, от паркиран в гаражна клетка в града служебен автомобил.  По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.