На среща днес с фирмата изпълнител  на СМР по проекта „Енергийноефективна модернизация на селищните системи за външно изкуствено осветление на гр. Ловеч и с. Дойренци“ кметът Страцимир Петков поиска решаване на проблемите с уличното осветление в града в спешен порядък. На места осветителните тела работят през деня, на други не светят през цялото денонощие.

По проекта са заменени съществуващите конвенционални улични и паркови осветителни тела с нови 3438 високоефективни LED осветители в Ловеч и Дойренци. Въведена е автоматизирана система за централизирано управление и мониторинг на уличното осветление, както и използване на енергия от фотоволтаична централа, изградена на покрива на сградата на бившето СПТУ „Дочо Пенков“ в Северна индустриална зона. Обектът е въведен в експлоатация през пролетта на тази година.

На срещата управителят на фирмата изпълнител Матю Матев коментира, че проблемът най-вероятно е в управляващите таблата контролери, които дефектират от токови удари. Захранващите кабели не са подменени по проекта и също е възможно и там да е причината. Матев се ангажира до средата на януари да изясни проблема и веднага да бъдат предприети необходимите действия за по-нататъшното нормално функциониране на системата.