35-годишен от Тетевен е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, съобщават от Областна дирекция на полицията в Ловеч. Това е станало, след като на 21 юли около 23.35 ч. при управление на нерегистриран мотопед в града, е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира без да притежава свидетелство за правоуправление, а пробата му за алкохол с техническо средство е отчела 2.91 промила в издишания въздух.

По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.

От полицията съобщават и за образувано досъдебно производство РУ Ябланица, след получен на 20 юли сигнал, че от 5 междустълбия в село Дъбравата са отнети 750 метра меден електрически проводник. Работата по случая продължава.

Проведи са и полицейски операции на 21 юли на територията на област Ловеч.

Тетевен и Ябланица– служителите на РУ Тетевен и РУ Ябланица са провели операция, с цел подобряване на пътнотранспортната обстановка на територията на двете населени места, в хода на която са извършили проверка на 43 лица и 29 МПС, като за установени нарушения са съставили 17 глоби с фиш и 7 акта по ЗДВП.

Ловеч – служителите на РУ Ловеч и ЗЖУ «Плевен» са обходили 15 населени места на територията на общините Ловеч и Летница, проверили са 110 лица и 84 МПС, като за установени 13 нарушения са съставили 3 акта и 10 глоби с фиш.