police1804121От ОДМВР Ловеч съобщават, че на 14.12.13 г. около 14:00 ч. в РУП Луковит е получен сигнал от С. Д. 86-годишен от гр. София. Възрастният мъж е съобщил, че около 12:00 ч. на същата дата в гр. Луковит в парк “Градска градина”, до пешеходен мост, пет лица от ромски произход на видима възраст между 13 и 15 години са го нападнали и чрез използване на сила са го повалили на земята и са му отнели движими вещи: портмоне с намиращи се в него лична карта и сума в размер на 230 лева.

След извършени незабавни  оперативно-издирвателни мероприятия по горещи следи са установени и доведени в РУП Луковит извършителите на престъплението лицата както следва: малолетните В. К. 13-годишен от гр. Луковит, Р. Н. 13-годишен от гр. Луковит и непълнолетните М. С. 15-годишен, В. В. 14-годишен  и Ц. Т. 15-годишен и тримата от гр. Луковит.

Малолетните лица В. К. и Р. Н. са разпитани в качеството на свидетели, а на непълнолетните са им снети обяснения, в които всички лица са направили пълни самопризнания и са описали пълната фактическа обстановка.

Извършен е оглед на местопроизшествие при, който са открити и иззети по надлежния ред част от вещите предмет на престъплението. Част от паричната сума са предадени от извършителите с протокол за доброволно предаване.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.