Преобразяват парка в село Лисец, община Ловеч, с проект по ПУДООС, наречен „Хората от всички възрасти с любов към природата“.

Сегашното състояние на зелените площи не отговарят на изискванията за социално общуване между жителите на селото. Паркът се намира в центъра на селото в непосредствена близост до кметството и читалище „Светлина“ и е с площ от 1375кв. м. Основната цел на проекта е да се почисти парка, да се засадят цветя, храсти и дървета и да се създаде място за спорт и отдих за всички жители и гости на селото. Инвестиция включва доставка и монтаж на пейки, кошчета за отпадъци, маса за тенис, комбиниран фитнес уред, маса за шах, пързалка, клатушка и пясъчник. Общата стойност на проект е 9894 лв. С труда на доброволци вече започна изхвърлянето на боклуците от район под ръководството на кмета Борислав Иванов.

Проектът ще осигури зона за отдих и спорт. Същевременно ще реши част от екологичните проблеми на парка, като в процеса ще се формират природозащитни и екологични навици.

Паркът е ограден с ограда от телена мрежа с дължина 150 м, която е силно компрометирана, затова се предвижда подмяната й. Предвидено е почистване от изсъхнали клони, битови отпадъци и засаждане на различни видове растителност. Тротоарните плочки по алеите ще бъдат пренаредени върху изравнен терен. Предвижда се поставяне на четири пейки и три кошчета за отпадъци.

Зоната за отдих ще се обособи в западната част на парка. Тя ще бъде оградена с ограда от метален профил и дъски с височина около 60 см. В нея се предвижда поставяне на пързалка и клатушка. В зоната на пързалката ще бъде обособен пясъчник, а пространството около него ще бъде застлано с иглолистен чипс. Между пързалката и клатушката ще се постави кръгла маса с пейки и кошче за отпадъци. Предвидено е поставянето и на допълнителен пясъчник за игра на деца до 3 годишна възраст. Жителите на село Лисец с доброволен труд ще изградят постаменти, върху които ще бъдат монтирани съоръженията.

Зоната за спорт ще има в източната част на парка, като в нея се предвижда да бъдат монтирани маса за тенис на открито, многофункционален комбиниран фитнес уред и маса за шах в комплект с 4 пейки. С доброволен труд на жителите ще подготвят площадката, като съществуващите дървесни видове ще бъдат запазени, подрязани и оформени. По график всичко трябва да свърши в края на септември т.г.