На 23.07.2020г. в хода на специализирана полицейска операция служители на РУ Ловеч са извършили проверка в частен дом в с. Скобелево, обитаван от 37-годишен, криминално проявен мъж. В стая към къщата полицаите са открили  2 хартиени свивки и 2 изрезки от алуминиево фолио, съдържащи кристалообразно вещество, с приблизително тегло около 5 грама.

При направен полеви наркотест веществото е реагирало на метамфетамин. В хода на последвалите процесуално следствените действия, в  двор прилежащ към дома са открити пластмасови кофи засяти с 6 насаждения от зелена тревиста маса, с височина около 1,50м. Резултата от извършения полеви тест е бил положителен за наркотичното вещество канабис.

Обитателят на имота е задържан за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

От ОД на МВР Ловеч съобщават и за друг арест. Полицаи от РУ Ловеч са задържали 36-годишен мъж, след като е получен сигнал, че лицето носи раница със вещи и предмети, забранени от закона. Полицаите са спрели мъжа пред дома му и в хода на процесуално следствените действия и последвалото претърсване на багажа, който носи са открили пистолет без марка и идентификационни номера, с пълнител и 4 патрона, както и три флоберкови патрона. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

32-годишен мъж е задържан в РУ Ловеч, след като на 23 юли в дворно място към имот обитаван от лицето в с. Горско Сливово, полицаите са установили да се отглеждат 6 растения от рода на конопа /канабис/. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.