mbal1701141Областният управител на Ловеч Милко Недялков посети МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“

Областният управител на Ловеч Милко Недялков посети Ловешката МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“. Губернаторът, заедно с изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Тихомир Бенев и завеждащия детското отделение д-р Наташа Шопова направиха оглед на детското отделение. Причината за посещението на Недялков е стартът на ремонтните работи в тази част на болницата, които предстои да започнат до дни.

Сумата по текущия ремонт възлиза на 150 000 лв. с ДДС, като още 40 000 лв. са осигурени от бюджета на болницата. За пълното ремонтиране на отделението обаче са необходими 280 000 лв. с ДДС. „Ще изготвим мотивиран доклад, който ще изпратим до здравното и финансовото министерства за неотложната важност от цялостен ремонт на това значимо за нашите деца отделение.“ С тези думи Милко Недялков прие апела на д-р Шопова и д-р Бенев за съдействие за финансово обезпечаване на цялостния ремонт на отделението.

mbal1701144Боксовете, където се настаняват болните деца и придружаващите ги родители, ще бъдат изцяло ремонтирани. Там е предвидена хидроизолация, заради високия процент влага в тази част на отделението, довело до образуването на мухъл. Ще бъде изградена и аспирационна система за отвеждане на влажния въздух. В проекта е предвидено и разширяване на 4 от боксовите помещения, където ще бъдат изградени и собствени санитарни възли.

Цялата електрическа и ВиК инсталация на отделението предстои да се замени. Според д-р Бенев текущата не е сменяна от построяването на болницата. Всички вътрешни дограми на болничната част на отделението ще бъдат подменени с PVC. Външната дограма на тази част от сградата е подменена преди 4-5 години, но поради липса на хидроизолация и аспирационна система, влагата е просмукала под мазилката в боксовите помещения.

Поради редуцирането на отпуснатите средства в ремонтните дейности не са попаднали общите части, санитарните възли, манипулационните и кабинетите на лекарите в отделението. Не са включени и инхалаторната уредба, която помага при белодробни заболявания и мебелировката на бъдещите отремонтирани помещения, както и закупуването на ново бельо.

6 коментара

  1. Ами Кардиолайф да даде, както даде на докторите в пликчетата. И там се затиши всичко и го потулиха

  2. Ако горната новина не бе илюстрирана показно с изумителни картинки, в които главният герой е “ТОЙ”, то едва ли бих я коментирал, но в опитите си да внуши, че е политик от ново поколение, другаря Недялков изпусна баланса между полезната медийна изява и изсмуканата от контекста на събитията такава. През последните месеци от всяка една негова позиция по зададена и незададена тема прозират късата памет и агресивност на Сидеров, фалшивата патетика и неизпълнимите обещания на Сергей Станишев, високомерието на Иван Костов, формулата за успех на Бепе Грило, самочувствието на новите реформатори. „Внесе” си от Апенините и операция „Чисти ръце”, преписа „рецептата” на Петър Стоянов: как се губи, когато залагаш на компромата, като единствено оръжие за собствена идентификация. Другарю Недялков, целта оправдава средствата, но не всички средства обслужват успешно целта.

  3. А къде беше Анатолий Йорданов като депутат бе Данчо ??? Или който плаща той поръчва какво да драскаш? Станахте много изтъркани вече с Павлин и скоро ще бъдете захвърлени на бунището на безхаберните драскачи.

  4. Накрая другарят Недялков е дал ценни указания как да бъде завършен ремонта и как да бъдат лекувани децата!

  5. данчо данчо голям подлизурко си ти! ако другаря ти недялков не беше отишал щеше да кажеш КЪДЕ Е ОБЛАСТНИЯ?!?! сега проблема е защо е отишъл защо ще съдейства и тн. къде бил депутата? ами в парламента! работата на недялков е да се запознае с ДЪРЖАВНАТА болница и неините проблеми! като председател на общинския съвет какво трябваше да направи бе данчо да измаже стените ли? на едни правиш качествена свирка ама на други хапеш с зъбки?!

  6. „Причината за посещението на Недялков е стартът на ремонтните работи в тази част на болницата, които предстои да започнат до дни.”

    Ти да видиш! Причината била стартът не ремонтните работи, айде де. Този път ПР-а май обърка ваксата на ските на „баш скиора” другаря Недялков, който гледа, като „вегетарианец кулинарни канал” проблемите в ловешката болница. Нима той не беше председател на ОбС осем години и не знае дереджето на болницата, та заявява: „Ще изготвим мотивиран доклад, който ще изпратим до здравното и финансовото министерства за неотложната важност от цялостен ремонт на това значимо за нашите деца отделение.“. Защо не е изготвил доклад, преди да се приеме държавния бюджет за 2014 година, ами сега е се сетил за това. Нима нямаме доктор народен представител от управляващата партия, който в детайли познава проблемите на болницата, но нищо не направи да бъдат заложени в бюджета за 2013 година необходимите финансови средства за този ремонт, та сега се налага на другаря Недялков да си прави евтин ПР с този тежък проблем., който трябваше да бъде решен отдавна, защото е недопустимо отделението да е в такова състояние.

Comments are closed.