Габриела Миролюбова и Надежда Попска от ОУ „Христо Никифоров“ бяха сред наградените участници в международния конкурс „Аз обичам Черно море“,  който се провежда за единадесета поредна година. Организатори са Община Несебър, ОДК-Несебър, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата.

Над 1000 деца от всички краища на България и чужбина участват със свои произведения, посветени на Черно море. Те се представят в различни жанрове – литературно творчество–поезия и проза, изобразително изкуство и фотография.

Габриела Миролюбова от VІ б клас бе отличена с  два приза – първо място за стихотворение и трето място за есе, а Надежда Попска от VІІ в клас бе класирана на второ място за есе. Конкурсът е част от програмата на Община Несебър за отбелязване на 31 октомври – Международния ден на Черно море.

Целта му е да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и крайбрежието, важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона, причинена от човешката дейност и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето.