Осъм завърши първия сезон с важна победа над Чардафон,  съобщават от спортния клуб. Нашите състезатели постигнаха победа с резултат 29-26 (полувреме 16-11). С общи усилия срещата успя да се проведе в Ловеч, като близо 200 зрители бяха дошли да наблюдават интересния сблъсък.
През първото полувреме Осъм показа по-добра игра в защита и логично взе преднина от 5 гола, на полувремето 16-11.
В средата на тази част ловчанлии водеха с 10-6,но 3 пропуска в нападение не позволиха на нашите да вземат комфортен аванс. Габровските хандбалисти се опитаха да затруднят защитата на Осъм,като атакуваха със 7 нападатели,но Осъмци отбелязаха няколко попадения в опразнената им врата.
Вместо да се възползват от инерцията в играта в началото на второто полувреме нашите момчета допуснаха няколко грешки в нападение, от които габровци се възползваха и в 40-тата минута намалиха на само гол разлика. В тези минути с четири безответни попадения се отличи национала Преслав Станчев, последвали от голове на Валентин Гачев, капитана Виктор Симеонов и сърцатия Ивайло Игнатов.

Осъмци си осигуриха преднина от 7 гола 27-20, 9 минути преди края на мача. В крайна сметка ловешките хандбалисти удържаха аванса си и взеха победата в последния си мач от есенния полусезон с резултат 29-26.
Състав на отбора:
М.Данаилов, Г.Тодоров, Ю.Симеонов, П.Георгиев, Н.Христов 1, Д.Иванов 1, В.Гачев 3, Я.Кузе 3, И.Игнатов 1, А.Илиев, В.Симеонов 7, П.Станчев 13
Водач: Б.Станчев
В последния мач за 2023г. Осъм гостува на Пирин Гоце Делчев в 1/8 финал за Купата на България на 16 декември.