bridgeconstruction212132Основната конструкция на Транспортния мост в Ловеч е завършена. Това констатира днес лично областният управител Милко Недялков. Последните две плочи са отлети и така е съединена конструкцията на съоръжението. Отлети са 120 кубика бетон.

На съвместна с кмета Минчо Казанджиев пресконференция вчера Недялков съобщи, че са укрепени останалите три плочи, тези две са на новоизградената конзола. Предстои и асфалтиране, то обаче зависи от метеорологичните условия. Преди това ще бъде положен бетон, като за него се изчаква достигане на изискваната здравина, и ще се поставят изолационните покрития.

Вероятно няма да бъде спазен обещаният срок 15 декември за движение по моста, но се работи усилено, за да стане това факт до Коледа, уточни Недялков.

bridgeconstruction212131Всички съоръжения, предвидени по проекта, вече са изградени, на 90 % са готови двете диги, на 70 % закаляването между тях. Всяка от четирите подпори е укрепена с габиони, очертан е и пътят, по който трябва да върви водата, така че да не предизвиква ерозия на колоните на моста.

Оттук нататък продължаваме с почистването на дърветата от двете страни, за да може съоръжението да се използва максимално дълго, обясни още Недялков. Той поздрави общината за ангажимента да построи тротоари и предпазни парапети и да монтира улично осветление от двете страни на моста.

Областният управител съобщи още, че ако бъде приет бюджетът на Агенция „Пътна инфраструктура“ в предложения вариант, ще бъде обновен и пътят от Ловеч до Севлиево (Стария Севлиевски път), като рехабилитацията му ще бъде същата като на пътя Казачево – Дебнево.

Аварийното състояние на Транспортния мост в Ловеч бе констатирано на 14 юни т. г. То настъпи в резултат на интензивните валежи тогава и значителното покачване на нивото на река Осъм в района на Ловеч. Със затварянето на съоръжението за пешеходци и моторни превозни средства е затруднено придвижването на работещите в някои от големите предприятия в града, както и преминаването на пътно-транспортни средства с товароносимост над 10 тона, за които е въведена временна организация на движението.

Възложител на проекта за строителните работи на транспортния мост е Агенция „Пътна инфраструктура”, финансирането е от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет и бе договорено от областния управител Милко Недялков.

3 коментара

  1. Споко. Като застане отстрани Мин Чо, като го погледне строго, и мостът няма да посмее да мръдне следващите 50 години.
    Това да не ви е шега работа… Де да можеше така и кучетата, скитащи по улиците, да изгони с поглед… Не само децата…
    П.П.: Как никой не се е сетил да светне политпропагандатора на общината, че мостът е триизмерен. Модерна работа!

  2. to puk poneje mnogo barzo go opraviha!!! nqmam dumi.. samo ne se znae za kolko vreme shte go ima tozi most.. dan padne pak pri sledvashtoto digiane nivoto na rekata!

Comments are closed.