Осмомартенското автомобилно състезание с приложен характер за жени отново ще предложи страхотни емоции на всички присъстващи. Дамите за поредна година ще се впуснат в битка за призовите места в надпреварата.

Дамското рали ще се проведе при спазване на санитарните мерки във връзка с коронавируса, а гражданите ще трябва да носят маски и да спазват дистанция от метър и половина.

Състезанието ще стартира на 13 март (събота) от 10,00 часа. Организатори на събитието са Община Ловеч и СБА- клон Ловеч, като председател на организационния комитет е кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Зам.-председател е Валентина Янкова, а директор – Милен Радков.

То ще се състои на площада пред ж.п гарата, като автомобилите ще се разделят по групи:

Клас СТОК / Стандартни автомобили

Група I – 1600 куб. см, Група II – над 1601 куб. см

Клас Модифициран ( един без групи)

Една група може да се сформира, ако се състои най-малко от 3 автомобила. Отбор се сформира от най-малко 2 автомобила.

До участие в състезанието се допускат жени-водачи на МПС, притежаващи свидетелство за правоуправление на автомобил категория „В“. Те трябва да имат и редовна застраховка „Гражданска отговорност“, допълнителна състезателна застраховка не се изисква.

Състезанието включва майсторско управление на автомобил. То се провежда по приложена схема към програмата на състезанието. Стартира се от място с работещ двигател и затворени прозорци. Първият елемент е габаритен тунел, който се минава първо на преден ход, като при спирането, автомобилът трябва да е извън очертанията на тунела. Излизането става на заден ход.

При паркирането в гаражи, автомобилът трябва да се паркира така, че при преден гараж предните гуми да са преминали линията или стъпили на нея, а при заден гараж – задните гуми трябва да са преминали линията или стъпили на нея.

Размерът на гаражите е с ширина три метра и дълбочина шест метра.

При слалома, пилоните се поставят на разстояние един от друг на 9 метра.

На финала се спира задължително на кантар.

Крайният срок за записване е 11 март до 18,00 часа.

Организаторите приканват майсторките на волана да станат част от успешното и много емоционално автомобилно състезание. Всяка дама с шофьорска книжка и амбиции да се докаже може да се запише за участие.

Свистящи гуми, адреналин и майсторско шофиране очакват зрителите на 13 март.

Емоциите и смехът са гарантирани.