ОКРЪЖЕН СЪД – гр.ЛОВЕЧ

Ул. „Търговска” №41, тел.: 068 / 68 98 98

ОБЯВЯВА: 

КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА:

„СЪДЕБЕН СЕКРЕТАР”  

По чл. 67, ал. 1, т. 1 от КТ 

  1. Кратко описание на длъжността:

„СЪДЕБЕН СЕКРЕТАР” – изпълнява дейности по подготовката на делата за разглеждане в съдебни заседания, изготвя и прилага към делото протоколи от съдебните заседания; изготвя писма до различни инстанции, в изпълнение разпорежданията на съда; изготвя формуляри, списъци и други документи, изпълнява и други задължения, възложени от председателя на съда и съдебния администратор.

 

  1. Изисквания към кандидатите за заемане на длъжността:

2.1. Минимални нормативно определени изисквания за длъжността „съдебен секретар” –  чл.340а от ЗСВ:

  • да е български гражданин, гражданин на друга държава-членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария;
  • да е навършил пълнолетие;
  • да не е поставен под запрещение;
  • да не е осъждан на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията;
  • да не е лишен по съответен ред от правото да заема определена длъжност;
  • да не е в йерархическа връзка на ръководство и контрол със съпруг или съпруга, с лице с което е във фактическо съжителство, с роднини по права линия без ограничения, по съребрена линия до четвърта степен включително или по сватовство до четвърта степен включително;
  • да не е едноличен търговец, неограничено отговорен съдружник в търговско дружество, управител, търговски пълномощник, търговски представител, прокурист, търговски посредник, ликвидатор или синдик, член на орган на управление или контрол на търговско дружество или кооперация;
  • да не заема ръководна или контролна длъжност в политическа партия;
  • да не е съветник в Общински съвет – Ловеч;
  • да не работи по трудово правоотношение при друг работодател, освен като преподавател във висше училище;
  • да не е адвокат, нотариус, частен съдебен изпълнител или упражнява друга свободна професия.

 

 

2.2. Допълнителни специфични изисквания за заемане на длъжността „съдебен секретар”.

  • компютърна грамотност MS Office /Word, Excel/;
  • владеене на машинопис или компютърен машинопис;
  • познания по общи деловодни техники, съвременни офис процедури, работа със стандартно офис оборудване;
  • отлични познания по стилистика, правопис, граматика, пунктуация;
  • познания по документообработващи и деловодни автоматизирани системи;
  • умения за водене на кореспонденция (оформяне на писмо, удостоверения, молби и др. официални документи);
  • минимална степен на завършено образование – средно (средно-специално);
  • лични делови качества: инициативност, комуникативност, лоялност, организационни умения и способност за работа в екип;

Предимства: опит при изпълнението на функции, сходни с тези на длъжността „съдебен секретар”.

 

  1. Начин на провеждане на конкурса за длъжността:

Административният ръководител – Председател на Окръжен съд гр. Ловеч назначава комисия в състав от трима членове за провеждане на конкурса. Комисията заседава в пълния си състав и взема решения с обикновено мнозинство. За всяко заседание се води протокол, който се подписва от всички нейни членове.

След изтичане на едномесечния срок за приемане на документи за участие в конкурса, комисията провежда заседание за допускане на кандидатите и изготвя списък на допуснатите кандидати, като посочва датата, началният час и мястото на провеждане на конкурса. Датата на провеждане на конкурса не може да бъде по-рано от 14 дни след изнасянето на списъците. В списъците за недопуснати кандидати се посочват основанията за недопускането им.

Списъците с допуснатите и недопуснатите кандидати се поставят на информационното табло на Окръжен съд Ловеч в Съдебната палата, етаж ІІІ, срещу стая 304, както и  се публикуват на Интернет-страницата на съда, не по-късно от 7 дни след изтичане на едномесечния срок за подаване на заявление за участие в конкурса.

Недопуснатите кандидати могат да подадат жалба до административния ръководител на съда в седемдневен срок от обявяването на списъците. Административният ръководител на съда се произнася окончателно в тридневен срок. Жалбата не спира изпълнението.

Конкурсът ще се проведе на 3 етапа:

  1. по документи;
  2. писмен изпит /писане на текст под диктовка представляващ проверка на практическите умения за бързо, точно и граматически правилно записване на текст/;
  3. събеседване по Правилника за администрацията в съдилищата и Етичния кодекс на съдебните служители, които нормативни актове са публикувани на Интернет-страницата на съда.

 

  1. Начин на оценяване на кандидатите:

Провеждане на писмен изпит чрез диктовка на текст в рамките на 10 минути при максимален брой точки за оценка – 10 точки.

Общия брой точки се намалява с 0,1 точки за допусната грешка и 0,5 точки за неизписване на дума или израз.

До събеседване ще бъдат допуснати кандидати, които са събрали минимум 6 точки от писмения изпит.

Устното събеседване с кандидатите ще се извърши върху 10 идентични въпроса по Правилника за администрацията в съдилищата и Етичния кодекс на съдебните служители, при максимален брой точки за оценка –  10 точки.

При равен брой точки ще се съобразят допълнини критерии – трудов стаж, образование, владеене на стенография.

 

5.Необходими документи за участие в конкурса:

  • мотивационно писмо;
  • писмено заявление за участие в конкурса – по образец;
  • писмено пълномощно за подаване на документи /ако това не се прави лично от кандидата/;
  • автобиография/СV/ – саморъчно подписана от кандидата;
  • лична карта /копие/;
  • заверено копие от трудова книжка или друг документ, удостоверяващ продължителността на трудовия стаж;
  • Декларация по чл. 340а от ЗСВ, че кандидатът е пълнолетен български гражданин, гражданин на друга държава-членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, че не е поставен под запрещение, че не е осъждан на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията, че не е лишен по съответен ред от правото да заема определена длъжност – образец;
  • Копия от документи за придобита образователно-квалификационна степен;
  • свидетелство за съдимост – оригинал;
  • медицинско свидетелство за работа – оригинал;
  • медицинско удостоверение, че кандидатът не страда от психични заболявания – оригинал;
  • документ, удостоверяващ компютърна грамотност/ копие/;
  • копия от документи за придобити допълнителни квалификации, стенография, препоръки от предишни работодатели и др. /представят се по желание на кандидата/;

Копията на посочените документи следва да бъдат саморъчно заверени, като при подаване на документите се представят оригиналите за сравнение.

Образци на заявление, декларация за обработване на лични данни и декларация по чл. 340а от ЗСВ ще са на разположение в служба „Регистратура” на Окръжен съд гр. Ловеч всеки работен ден от 09:00 до 17:00 часа и на Интернет страницата на съда – http://lovech-os.justice.bg, , раздел „Конкурси”.

Минимален размер на основната заплата за длъжността „съдебен секретар”, съгласно Класификатора на длъжностите в администрацията на органите на съдебната власт:

Основна месечна заплата – 777 лв. (752 лв. + 25 лв.ранг)

Резултатът от класирането ще се обяви в 3 дневен срок от провеждането на конкурса на информационното табло на Окръжен съд Ловеч  в Съдебната палата етаж ІІІ, срещу стая 304, както и на Интернет-страницата на съда. На класираните кандидати ще се съобщи по реда на чл. 95, ал. 2 от КТ. Трудовото правоотношение възниква с лицето, което е класирано на първо място при условията на чл.96 от КТ.

Лицето определено да заеме длъжността подписва декларация за обстоятелствата по чл.107а, ал.1 от КТ, при възникване на трудовото правоотношение.

 

 

6.Място и срок за подаване на документите:

Съдебна палата – гр. Ловеч, служба „Регистратура” на Окръжен съд гр. Ловеч срещу входящ номер, всеки работен ден от 09:00 до 17:00 часа. Документите се подават лично или чрез пълномощник /нотариално заверено пълномощно/.

Краен срок за приемане на конкурсни документи – един месец, считано от датата на публикацията на обявата за конкурса във вестник „Ловеч Прес”.

Длъжностна характеристика за конкурсната длъжност ще е на разположение в служба „Регистратура” на Окръжен съд гр. Ловеч и на Интернет-страницата на съда – http://lovech-os.justice.bg,  http://www.lovech.court-bg.org, раздел „Конкурси”.

Всички съобщения и информации, свързани с конкурса ще се обявяват на информационното табло на Окръжен съд Ловеч в сградата на Съдебната палата етаж 3, срещу стая 304, както и на Интернет-страницата на съда – http://lovech-os.justice.bg, , раздел „Конкурси”.