Два обекта, свързани с героичното дело и живота на Апостола, в Ловеч ще са с вход свободен на 19 февруари 2020 г. Те отварят врати като част от инициативата на Министерството на туризма „Денят за вас“. Музеят „Васил Левски“ в Ловеч и Къкринското ханче ще посрещат туристи без такси в деня, в който отбелязваме 147 години от гибелта на Апостола.

Експозицията на Музей „Васил Левски“ представя революционните борби и Руско-турската война. В обекта може да се види най-богатата колекция от лични вещи на Апостола, която включва оръжия, снимки и печатница за фалшиви документи. Един от интригуващите експонати е фигура в естествен размер на Левски. Музеят e включен в 100-те национални туристически обекта и днес съхранява близо 6000 културни ценности и вещи.

Къкринското ханче представя революционера по свидетелски разкази от времето, в което е заловен Апостола. В двора на ханчето може да се види единственият „свидетел” на историческите събития – вековният бряст. Обектът е обявен за паметник на културата от национално значение през 1978 г. и е включен в 100-те национални туристически забележителности.