Павлин Иванов

На 25 август, на своето редовно заседание, Общински съвет Ловеч ще решава дали одобрява смяната на Изп. директор на ловешката болница Янко Василев Кочев и да се избере на негово място на нов член – д-р Алдин Дочев Начков. Причината за това е насроченото за 16.09.2022 г. извънредно общо събрание на акционерите, което се свиква по реда Търговския закон и чл. 15, ал. 1 от Устава на дружеството.

Поканата (вх.№-ОС-359/08.08.2022 г) за общото събрание е изпратена до Общински съвет Ловеч и съветниците ще трябва да вземат решение как да гласува представителя им. Общото събрание на акционерите на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД, гр. Ловеч ще разгледа 2 точки:

„Промяна в състава на съвета на директорите на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД, гр. Ловеч“ с проект за решение: „Общото събрание на акционерите приема предложената промяна в състава на Съвета на директорите чрез освобождаване на Янко Василев Кочев и избиране на негово място на нов член – д-р Алдин Дочев Начков, в рамките на мандата на настоящия Съвет на директорите на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД, гр. Ловеч до провеждане на конкурс по реда на чл. 21, ал. 1 от Закона за публичните предприятия“, да гласува:

„Приемане на Бизнес програма за развитието и дейността на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД, гр. Ловеч за периода 01.01.2021 – 31.12.2023 г.“ с проект за решение: „Общото събрание на акционерите приема Бизнес програма за развитието и дейността на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД, гр. Ловеч за периода 01.01.2021 – 31.12.2023 г.“