Общинските съветници в Ловеч решиха днес, 27 юли, да подкрепят предложението на областния управител на Ловеч с покана вх.№-4600-38/13.07.2017г., който е и председател на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК” АД-Ловеч. Предложението бе за упълномощаване  на представителя  на Община Ловеч за  участие  в извънредно  заседание на Общото събрание  на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК” АД-Ловеч, насрочено за 17.08.2017 година.

Подкрепата стана възможна след гласуване с 21 гласа „За“, пет гласа „Против“ и 6 гласа „Въздържал се“. Преди това по време на обсъждането към съветниците бяха отправени призиви от вносителя Петър Цолов, председател на ОбС Ловеч, и на кмета Корнелия Маринова. Припомняме, че на предишно заседание ловешките съветници отказаха да покрепят бюджета на ВиК-асоциацията и по този начин изключиха възможността Община Ловеч да получава средства от специалния фонд в МРРБ.

Става дума за два възможни проекта по водоснабдяването, в кв. „Младост“ в Ловеч и в село Умаревци, на обща стойност близо 5 млн. лева.

С известни уговорки решението бе подкрепено и от опозиция, като общинският съветник Минчо Казанджиев изрази резерви относно големите заплати във ВиК-асоциацията. Общинският съветник Иван Минков остро разкритикува въпросната дейност и изрази становище, че жителите на Ловеч трябва знаят кой как е гласувал.

На въпросите каква дейност е извършвала досега асоциацията отговори присъстващата Ивелина Добрева, главен секретар на ВиК асоциацията в Ловеч, като посочи, че отчетите са достъпни на сайта на организацията.

Общинските съветници приеха още при невъзможност на кмета да участва в заседанието на 17 август, той да бъде заместен от заместник-кмета Цветан Георгиев.

Представителят на Община Ловеч по различните точки ще гласува по посочения по-долу начин.   По първа  точка –„Приемане на отчет за изпълнение на бюджета на  Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК” АД, Ловеч за 2016 година”   – „За”.   По втора точка – „Приемане на бюджета  на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК” АД, Ловеч за 2017 година”, ще гласува  – „За”.  По трета точка –„Съгласуване   на  приложение Х от договора: План за стопанисване, експлоатация и поддръжка на активите на „ВиК” АД, гр.Ловеч, ще гласува „За”.  По четвърта точка – „Предложение за размер на вноска на държавата за 2018 година“, ще гласува  – „За”. По пета  точка – „Други”, ще гласува „Въздържал се”.

Препис от решението ще се изпрати на кмета на общината, на представителя  на общината, избран по т.2 от решението и на Областен управител на Област Ловеч- председател на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК” АД-Ловеч.

2 коментара

  1. Ари сега пак ще има след това дигане на цената на водата.Не стига че я плащаме най скъпо заради някаква си УЖ пречиствателна станция която даже неработи.

Comments are closed.