Многобройните дейности на общинската фирма „Еко“ ЕАД Ловеч включват поддържане на паркове, градини, производство на посадъчен материал, хигиенизиране – метене и миене, снегопочистване, експлоатация на депо за ТБО, поддържане на общинския жилищен фонд, комунална дейност и други услуги за населението, поддържане и ремонт на общински имоти, както и извършване на всяка позволена от закона дейност. Това съобщават от пресцентъра на Община Ловеч.

Финансовият отчет за м. март 2022 г. показва, че са фактурирани дейности общо за 185 192 лв. За почистването на улици, площади, алеи и др. са изразходвани 68 413,67 лв. с ДДС.

Машинно почистване е извършено върху 268 км – на уличната настилка от листа, отпадъци, наноси и други. Метене на обществени площи е извършено върху 1 324 дка.

В графата за натоварване и извозване (средно на 10 км) на отпадъци от почистване виждаме, че са извозени близо 98 тона.

Извършено е почистване на локални замърсявания, ръчно, на площ от 8 дка, а с машинно почистване и извозване на средно 30 км са третирани 58 тона.

Положени са грижи за зелената система, като тук влизат почистване, косене, орязване и други дейности. Извозени са (средно на 10 км) трева и шредирани (нарязани) отпадъци от близо 13 тона. Орязани са храсти върху площ от 1640 кв. м, оформяне на корони с механизация е извършено върху 27 бр. дървета.

Отделно зелената система е била обогатена чрез засаждане на многогодишни цветни фигури на площ 30 кв. м, както и засаждане на декоративни храсти – 150 бр.

Положени са грижи за поддържане на дъждовноприемни канали и шахти, с дължина 500 метра.

В грижите за безопасност на движението влизат различни маркировки – те са положени върху площ 300 кв. м. За аварийно изкърпване със студена смес е използван един тон.

От „Еко“ ЕАД отчитат, че са поставили два броя временна пътна сигнализация. Монтирана е и една ограничителна ограда към почистеното локално сметище в района на пътна връзка на път III – 401 Ловеч – Севлиево, на стойност 5 857, 43 лв., ремонтирана е шахта на ул. „Ген. Тутолмин“.