В  Художествената галерия „Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч на 5 април 2022 г. вечерта бе открита изложба от картини от жанра натюрморт. Това е една нетипична изложба с непоказвани досега творби от фонда на галерията, каза при откриването директорът на галерията Валентин Узунов.

„Това е възможност да се докоснем до богатата колекция на галерията, която няма достатъчно площ, за да покаже всичко. Имаме един културно активен директор на галерията, който „събужда“ тази натрупана култура. Културната традиция на този град е жива и се развива. Изложбата има и сантиментална стойност, защото ни връща в младите години. Някои картини съм ги виждал още когато съм бил ученик“, каза при откриването председателят на Общинския съвет в Ловеч  Петър Цолов.

Събитието събра вниманието на художници и ценители, общински съветници, присъстваше и Росен Веселинов, зам.-областен управител на Ловеч.

Експозицията е от живописни платна на автори като Румен Гашаров, Елена Иванова, Долорес Дилова, Борис Данков, Богдана Дочева, Василка Монева, Мая Горова, Николай Добрев, Радослав Филипов и други.  Преобладават пролетните флорални мотиви, които са в унисон с разцъфващата природа. Неслучайно изложбата е посветена на предстоящите празници за Цветница (15 -17 април).