nagradaVT1804162Община Ловеч е носител на наградата за най-оригинален щанд на ХIII Международно туристическо изложение „Културен туризъм” (14 – 17 април) във Велико Търново. Това стана ясно на официалната церемония в читалище „Надежда-1869“, където в събота, 16 април, бяха връчени наградите. Отличието бе прието от представителя на общината Евдокия Попова.

На откриването на изложението на 14 април във Велико Търново присъстваха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов. Отличието е важен знак за възходящото развитие на културната политика на нашата община.

На щанда на Ловеч всеки ден имаше представители на занаятчиите от Покрития мост. Те посрещнаха над 550  гости, в т.ч. руснаци, виетнамци, индонезийци, които също имаха щандове на изложението.

nagradaVT1804161Сериозно ловешко участие имаше и на 12-тия Международен фестивал за туристически филм “На източния бряг на Европа” в рамките на изложението, където общината участва с филма “Паметта на реката”. Творбата бе номиниран в категория „История и култура“. Във фестивала участват 90 филма от 23 страни, а номинациите бяха 41.

С традиционната награда „Асеневци“, която Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) присъжда в рамките на изложението, бе удостоен Етнографски музей на открито „Етър“, Габрово. Голямата награда на журито за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2015 година получи Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“. Гран При 2016 на Международния фестивал на туристическия фестивал „На източния бряг на Европа“ журито присъди на продукцията „Турция домът на тюркоаза“.

1 коментар

  1. Гейлорд Фокър е щастлив.

Comments are closed.