zabrana1604161-1Община Ловеч със своя заповед № 595/06.04.2016 г. въвежда временни промени в транспортната схема на града във връзка с предстоящия празник Цветница. Промените се отнасят за площад „Автогара“ и отсечката по ул. „Васил Левски“ от хотел „Лиани“ до отбивката към площад „Тодор Кирков“.

За периода от 17.04.2016 г. до 24.04.2016 г. включително площад „Автогара“ ще бъде зает с увеселителни съоръжения и ще е затворен за МПС. Таксиметровите автомобили ще ползват за стоянка площта на ул. „Пиротска“, непосредствено под градинката на гаровия площад. Движението на автобусите от градския транспорт ще е по ул. „Съйко Съев“, като се обособи двустранно временна автобусна спирка над ЦДГ „Зора“.

Отсечката на ул. „Васил Левски“ от хотел „Лиани“ до отбивката към площад „Тодор Кирков“ ще е затворена за МПС само на 23 и 24 април 2016 г. (събота и неделя). Промяната се налага поради факта, че за пръв път Цветница ще се провежда на двата площада – „Екзарх Йосиф Първи“ пред общината и на площад „Тодор Кирков“ във кв. „Вароша“.

Със затварянето потокът от пешеходци ще може спокойно да се придвижва между двата площада. Гостите с коли пък ще могат да паркират по улиците „Васил Левски“  и „Хан Кубрат“ в посока Железния мост и стадиона, както и от противоположната страна в кв. „Вароша“ на традиционните места.