Община Ловеч поздрави музиканта, диригента и педагога Стефан Тихов по повод 75-годишния юбилей и 55 години творческа дейност. Това стана по време на концерта в Ловчанско читалище „Наука-1870 г.“ на 13 май вечерта. Поздравителният адрес бе връчен на известния преподавател по китара от заместник-кмета на Община Ловеч Венцислав Христов.

Впоздравлението се казва: „Като се има предвид колко сте млад по дух, ова може да се тълкува само по един начин – дълбоката любов към музиката и изкуството подмладяват човека. Няма нищо чудно, че през годините сте вложили талант и усилия в редица инициативи. Сред тях са създаването на Детска музикална школа в Ловчанското читалище, на ученически хорове и естрадни формации. Вие сте сред основателите на Духовия оркестър, който и днес се развива и радва публиката. Ръководеният от Вас Китарен оркестър е познат не само у нас, но и в чужбина. Не случайно сте отличен с диплом за утвърждаването и развитието на класическата китара в България“.

Вечерта премина с много още поздравления и изпълнения на китарния оркестър, на бивши ученици на Стефан Тихов, а така също и на днешните млади възпитаници.